Σιάτιστα: θα είναι η διαμονή στον ξενώνα φιλοξενίας για κρούσματα υποχρεωτική; - OlaDeka

Σιάτιστα: θα είναι η διαμονή στον ξενώνα φιλοξενίας για κρούσματα υποχρεωτική;

Ισχυρισμός:

Τα παιδιά που βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό θα υποχρεώνονται σε εγκλεισμό σε νέα δομή.

Συμπέρασμα:

Η διαμονή στο ξενώνα φιλοξενείας θα είναι προαιρετική για όσους δε χρειάζεται να μείνουν στο νοσοκομείο.

Viral έγινε δημοσίευση κατά την οποία τα παιδιά που βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό, θα υποχρεώνονται σε εγκλεισμό σε νέα δομή. Ωστόσο ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

SOS!!!! SOS!!!!!! ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΑ ΜΕΡΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ “ΔΟΜΗ” ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σήμερα στις ειδήσεις των 12:00 στην ΕΡΤ3 ανακοίνωσαν ότι φτιάχτηκε δομή φιλοξενίας για νέους και παιδιά θετικά στον κορονοΐο σε παλιό αρχοντικό στην Σιάτιστα,Βοΐου για την τοποθέτηση τους εκεί ώστε να μην “μολύνουν” τις οικογένειες τους.
Πραγματικα ΦΡΙΚΗ. Στη μέση του πουθενά, χτισμενοι φραχτες γυρω γυρω, καγκελα στα παραθυρα…Μονο υγειονομικη εγκατασταση δε θυμιζει..!!! ΘΡΙΛΕΡ!!!!

Τι ισχύει

Όπως μεταφέρει το ert.gr, ο Δήμος Βοΐου προτίθεται να μετατρέψει το αρχοντικό των αδελφών Δίτσιου στην Σιάτιστα σε ξενώνα φιλοξενίας για άτομα θετικά στον κορονοϊό, που θα χρειαστεί να απομονωθούν από την οικογένεια τους.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού Βοΐου, Γιώργος Μαγιάγκας, προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινήσεις στο ethnos.gr:«Η σκέψη είναι, όταν κάποιος διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό και υποχρεωθεί να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, στο οποίο μένει μαζί με ηλικιωμένους πρώτου βαθμού συγγενείς του, αν το θέλει και δεν έχει που αλλού να πάει, να μπορεί να μείνει στον ξενώνα για τις ημέρες του περιορισμού του. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει ασφαλείς τους ηλικιωμένους συγγενείς του.

Σε καμία περίπτωση η διαμονή των ασθενών στον ξενώνα δε θα είναι υποχρεωτική και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να υποκαταστήσουμε τα νοσοκομεία. Θα αφορά ασθενείς που δε χρειάζεται να μείνουν σε νοσοκομείο και δεν έχουν που αλλού να πάνε και μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι»

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι προς το παρόν (στις 27-8-2020) το πλάνο αποτελεί μόνο μία σκέψη του δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη κάποια ενέργεια υλοποίησης του σχεδίου, κάτι που χρειάζεται και την έγκριση του δημοτικού συμβολίου.

Τέλος, μεταφέρουμε τα όσα είχαμε συνοψίσει σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφορικά με τον υποχρεωτικό περιορισμό προσώπων που έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό:

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός πως ο Ν. 4682/2020 αποτελεί νομοθεσία που επιτρέπει ευθέως την αρπαγή παιδιών από τα σχολεία και τα σπίτια τους, εν είδει παιδομαζώματος. Οι αναφερόμενες διατάξεις δίνουν το γενικό κανονιστικό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων, με ξεχωριστές και συγκεκριμένες κανονιστικές πράξεις (με νέες Υπουργικές Αποφάσεις, λ.χ.), σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό προσώπων που μπορούν να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο COVID-19, ή που προέρχονται από περιοχή όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου.

Βάσει αυτής της εξουσιοδοτικής διάταξης έχουν εκδοθεί ειδικές ΥΑ ή ΚΥΑ με θέμα τον προσωρινό περιορισμό – καραντίνα – κατ’ οίκον, συνηθέστερα, (ή, σε ειδικές και τοπικές περιστάσεις και ιδιαιτερότητες, και σε ξενοδοχεία ή άλλες εγκαταστάσεις) για τέτοια πρόσωπα. Δεν υπάρχει σε ισχύ νομοθεσία για βίαιη απομάκρυνση παιδιών, από τα σπίτια τους ή τα σχολεία με «δήθεν πρόσχημα» τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάμεσα σε μαθητές παραμένουν, όταν δεν απαιτείται νοσηλεία, σε κατ’ οίκον καραντίνα. Η υπό εξέταση κινδυνολογία δεν έχει κάποια βάση.

Συμπεραίνουμε ότι ο ισχυρισμός πως τα παιδιά που βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό θα υποχρεώνονται σε εγκλεισμό σε νέα δομή, είναι ψευδής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria