Σάκης Καρανικολόπουλος: Βιασμός είναι... - OlaDeka

Σάκης Καρανικολόπουλος: Βιασμός είναι…

«Εδώ και πολλά πολλά χρόνια δεν έχω τηλεόραση. Κι αυτό επειδή θεωρώ ότι είναι ένα είδος βιασμού. Ένας βιασμός στα μυαλά μας. Έμαθα ότι κάτι παίζει με μια “κουλτούρα βιασμού σε τηλεοπτική εκπομπή” ετεροχρονισμενα.
Ο βιασμός της καθημερινής πληροφόρησης όμως δεν είναι κάτι καινοφανες. Αν θα πρέπει κάπου να αποδώσετε κατηγορίες για βιασμό είναι σε όσους ανέχονται εκείνες τις ειδήσεις και τις δικαιολογίες που δίνουν για να κρύψουν τα προφανή συμφέροντα που βρίσκονται πίσω τους.
Βιασμός είναι να υπονομευεται κάθε μέρα η ποιότητα της ζωής μας στην οικονομια και να ακούμε για στυλιστικες κομψότητες.
Βιασμος είναι να υπάρχει πανδημία και να ασκούνται αντιφατικές και σχεδόν αντιεπιστημονικές πολιτικές. Πως γίνεται η επιστήμη να μη συμβαδίζει με τη κοινή λογική;
Βιασμος είναι η περιβαλλοντικη υποβάθμιση και βιαστές αυτοι που νομοθετούν για να δώσουν όση παρθένα γη έχει απομείνει βορά στην επέκταση του κέρδους των επιχειρησεων
Βιαστές είναι αυτοί που νομοθετούν ενάντια στη προαγωγή της παιδείας και υπερασπιζονται σκοταδιστικα δόγματα που ακόμα και σήμερα δηλητηριάζουν τις ψυχές καλά τα μυαλά των μισαλλόδοξων θρησκοληπτων.
Βιασμος είναι να χρησιμοποιείς την έννοια της πατρίδας για να μαζεύεις ψήφους και μετά να προδίδεις την πατρίδα σου, πουλώντας την για ένα κομμάτι ψωμί.
Την θεωρείς τότε την πατριδα πορνη. Είσαι νταβατζης της.
Τον βιασμό τον δεχόμαστε καθημερινά. Κι αυτό έχει βαριές επιπτώσεις στην συλλογική ψυχική μας υγεία. Η κοινωνίες μας γίνονται παράλογες, μεγαλώνει μέσα τους το μίσος για έναν επινοημενο εχθρό, φουντώνει ο ρατσισμός και το μίσος για ότι δεν μπαίνει στις νορμες του βιαστή. Όλο και περισσότερο αγαπάμε τους βιαστές μας. Καθόμαστε ήσυχοι επειδή φοβόμαστε μην τους προκαλέσουμε.
Μπορείτε να νιώσετε μήπως τον βιασμό στις παρακάτω εικόνες; Μπορείτε να καταλάβετε το σοκ που έχετε υποστεί και πόσο σοκαριστικες είναι αυτές οι εικόνες της επικαιροτητας;
Αν δεν μπορείτε να το νιώσετε, αν το δικαιολογείτε, τότε είστε ένα με τον βιαστή. Έχετε γίνει κι εσείς βιαστές δίχως να το καταλάβετε…»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria