Παράταξη Κατερίνας Σπύρου: Κατασπαταλούν την περιουσία του δήμου λόγω ανικανότητας των υπευθύνων - OlaDeka

Παράταξη Κατερίνας Σπύρου: Κατασπαταλούν την περιουσία του δήμου λόγω ανικανότητας των υπευθύνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Της παράταξης Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς.

Αγαπητοί συμπολίτες μας, με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Καστοριάς στις 31/08/2020 και ώρα 18:00, σας ενημερώνουμε πως μειοψηφίσαμε στο 6ο θέμα: «Κατάρτιση 4ου σχεδίου αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 Δήμου Καστοριάς».

Η απόφαση του ΔΣ στάλθηκε προς έλεγχο δίχως να φέρει γραπτώς την αιτιολογία της μειοψηφίας μας, με απόφαση του Προέδρου του ΔΣ, παρόλο που δύο φορές μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε ο κ. Λέκκος διευκρινίζοντας τους λόγους της μειοψηφίας, οπότε ήταν και υποχρεωμένοι να τους αναφέρουν. Να τονίσουμε ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο από την στιγμή που ξεκινήσαμε την θητεία μας.

Σε κάθε αναμόρφωση προϋπολογισμού μας ζητείται να αποφασίσουμε ταυτόχρονα για πάρα πολλά θέματα, είναι λογικό πως σε πολλά από αυτά συμφωνούμε και σε πολλά από αυτά διαφωνούμε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να αποφασίσουμε. Πχ. Στην ίδια αναμόρφωση που επιτέλους επιμερίζονται κονδύλια για την πληρωμή των υπαλλήλων των βρεφικών σταθμών που τόσο καιρό περιμένουμε και προωθούμε, αυξάνουν και έξοδα σε κωδικούς που μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους, όπως τον ΚΑΕ 00,6117,22 «παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα οικονομικής οργανωτικής και νομικής φύσης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των νομικών προσώπων του Δήμου Καστοριάς». Με λίγα λόγια την κατασπατάληση της περιουσίας του Δήμου λόγω ανικανότητας των υπευθύνων. 

Σε περίπτωση που η μειοψηφία μας επηρέαζε μια απόφαση όπως για παράδειγμα την πληρωμή των υπαλλήλων των βρεφικών σταθμών, αυτόματα θα ζητούσαμε έκτακτο συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα ώστε να το ψηφίσουμε.

Θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο του Δήμου όταν αυτό συνάδει με το συμφέρον των δημοτών μας. Θα παραμείνουμε μέχρι τέλους ανιδιοτελείς και πιστοί στον σκοπό μας. 

Με τιμή

Η παράταξη Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria