Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Καστοριάς - OlaDeka

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Καστοριάς

Τα σχολεία ξεκινάνε και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ είχε τουλάχιστον δύο μήνες να προετοιμαστεί για την υποδοχή των μαθητών (την οποία μάλιστα προγραμμάτιζε και νωρίτερα), κατάφερε μέχρι την τελευταία στιγμή να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχουν μάσκες στα σχολεία, αν θα έχουν τοποθετηθεί καθαριστές/τριες, αν θα έχουν σταλεί υλικά καθαριότητας ακόμη και για το τι ώρα θα προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία την πρώτη μέρα. Η περίφημη ετοιμότητα και το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας, για την οποία τόσο πολύ καμαρώνει το υπουργείο, σημαίνει τμήματα στα σχολεία με 25 έως 27 μαθητές και ελλείψεις εκπαιδευτικών, ενώ προσπαθεί να μεταθέσει στους εκπαιδευτικούς τις ευθύνες μιας ενδεχόμενης αποτυχίας.

Απαιτούμε άμεσα:

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των σχολείων για μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα: α) Μέχρι 15 μαθητές σε όλα τα τμήματα για την εξασφάλιση της εκπαιδευτικής παιδαγωγικής πληρότητας, αλλά και της υγειονομικής ασφάλειας. β) Αξιοποίηση όλων των κτηριακών υποδομών για τη στέγαση των μαθητών. γ) Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού για τη λειτουργία τμημάτων με τον μειωμένο αριθμό μαθητών.

  • Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. καθώς και όλων των τμημάτων β΄ξένης γλώσσας.
  • Διασφάλιση όλων των συνθηκών για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές.
  • Άμεση ίδρυση και λειτουργία των απαιτούμενων Τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση – 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση (νόμος 4692/2020, εξ αποστάσεως εκπαίδευση) που θεσμοθετήθηκε την περίοδο της πανδημίας. Απόσυρση της διάταξης για τους «προσωρινούς αναπληρωτές» με τρίμηνες «κατ’ ελάχιστον» συμβάσεις.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων με αποφάσεις τους να αναδείξουν τα προβλήματα/αστοχίες για κάθε σχολείο ξεχωριστά και σε σχέση με την ομαλή επιστροφή στα θρανία και να ενημερώσουν εγγράφως τη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς, τους Δήμους και την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, καθώς και να συντονιστούν με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων τους.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 15/9 στις 13:30.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria