Κορονοϊός: 170 κρούσματα σε 24 ώρες - Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική - OlaDeka

Κορονοϊός: 170 κρούσματα σε 24 ώρες – Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική

Χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων από κορονοϊό -σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες- επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (20/9) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 170, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου

• 2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική προκαλεί «έμφραγμα» στα νοσοκομεία αναφοράς καθώς οι εισαγωγές τόσο στους θαλάμους νοσηλείας όσο και στις εντατικές μονάδες καθημερινά μεγαλώνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε λίγες ημέρες οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στο λεκανοπέδιο, από τις 22 που ανακοίνωσαν επίσημα οι αρχές, έπεσαν στις 13. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι 65, σύμφωνα με την χθεσινή (19/9) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ από αυτούς οι 59 νοσηλεύονται στην Αττική.

59 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της Αττικής

Αναλυτικά η λίστα με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν μέχρι χθες το μεσημέρι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των 4 νοσοκομείων αναφοράς της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχει ως εξής:

Νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 “Αττικόν”

11 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid-19
8 κατειλημμένες
3 κενές

Νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 “Θριάσιο”

8 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid-19
7 κατειλημμένες
1 κενή

Νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 “Σωτηρία”

29 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό
22 κατειλημμένες
7 κενές

Νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 “Ευαγγελισμός”

1 Μονάδα Εντατικής θεραπείας δυναμικότητας 18 κλινών
16 κατειλημμένες κλίνες
2 κενές

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως αναφέρει, σύντομα θα χρειαστεί να μετατραπούν σε ΜΕΘ κορονοϊού, άλλα τμήματα των νοσοκομείων. “Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς να μετατραπούν καρδιολογικές μονάδες, χειρουργικές αίθουσες, γενικές ΜΕΘ σε ΜΕΘ νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού. Θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν νέες κλίνες ΜΕΘ με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα”, καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria