Κορονοϊός νέα μέτρα: Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους εξετάζει η κυβέρνηση - OlaDeka

Κορονοϊός νέα μέτρα: Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους εξετάζει η κυβέρνηση

Την καθολική χρήση μάσκας σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο εξετάζει η κυβέρνηση. Στα μέτρα που «κλειδώνουν» είναι και η επέκταση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους, που δεν εφαρμοζόταν σήμερα, όπως καφετέριες και εστιατόρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας ειδική αναφορά στην Πέλλα και την Αττική, προανήγγειλε νέα αυστηρά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους λοιμωξιολόγους να συντάξουν έναν κατάλογο με πιθανά μέτρα ανά περιοχή.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί αργότερα σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Στο «κόκκινο» Αθήνα, Πειραιάς και Κηφισιά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά. Η επιβαρυμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το φορτίο στην Αττική αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς από τους 501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική και από τους 54 διασωληνωμένους οι 20 είναι στο «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό». Μάλιστα, σήμερα στην Αττική εντοπίστηκαν τα 102 από τα 180 κρούσματα.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι πώς θα μετακινείται ο κόσμος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος συνωστισμός. Γι΄αυτό και σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα εξετάζεται το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, για να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Κικίλιας: Λήψη οριζόντιων μέτρων σε δήμους της Αττικής

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιαςείχε προαναγγείλει τη λήψη οριζόντιων μέτρων σε δήμους της Αττικής. «Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria