Καταλήψεις σχολεία: «Φουντώνει» το κύμα των καταλήψεων σε όλη τη χώρα - OlaDeka

Καταλήψεις σχολεία: «Φουντώνει» το κύμα των καταλήψεων σε όλη τη χώρα

Αναβρασμός επικρατεί στα σχολεία όλης της χώρας με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις ζητώντας μεγαλύτερες αίθουσες και μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.  Ζητούν επίσης να υπάρχουν αντισηπτικά και καθαρίστριες για να εμποδιστεί εξάπλωση της πανδημίας μέσα στις σχολικές κοινότητες.
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι τελούν υπό κατάληψη τουλάχιστον 600 σχολεία σε όλη όλη τη χώρα. 250 είναι στην Αττική, 60 στην Κεντρική Μακεδονία, 40 στη Θεσσαλονίκη και 25 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γονείς επιτέθηκαν σε μαθητές στον Άλιμο

Απίστευτες εικόνες χθες σε Γυμνάσιο του Αλίμου όταν γονείς επιτέθηκαν κατά μαθητών σε Γυμνάσιο του Αλίμου .Επιχείρησαν να αφαιρέσουν κάδους και αντικείμενα που είχαν στήσει οι μαθητές σαν οδοφράγματα και να μπουν στο σχολείο, προκειμένου να λήξει η κατάληψη. Αποτέλεσμα ήταν γονείς και μαθητές να έρθουν σε σύγκρουση και μάλιστα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Οι ίδιοι οι μαθητές του Γυμνασίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ανέβασαν» στα κοινωνικά δίκτυα τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, καταγγέλλοντας βία από την πλευρά των γονέων. Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, στον «χορό» των καταλήψεων μπήκε σήμερα και το 2ο Γυμνάσιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη με τον δήμαρχο Αλίμου, ώστε να βρεθεί μια λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους.

Σημάδια στα χέρια ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια / Φωτογραφία: notia.gr

Κεραμέως: Διάλογος με σχολεία ανοιχτά

Χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε σχολεία των περιοχών Κορινθίας και Αρκαδίας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid19 και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων. Ερωτώμενη σχετικά με τις καταλήψεις σε σχολεία, δήλωσε: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία.»

Πέτσας: Εκτίμηση για αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι καταλήψεις είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των κινητοποιήσεων. «Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Κλειστά εξαιτίας κορονοϊού

Την ίδια ώρα συνολικά σε 114 σχολεία επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας , από τη Δευτέρα τμήματος ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα λίστα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού. Από τα 114 σχολεία τα 89 βρίσκονται στην Αττική.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria