Κανένας λαλίστατος «γουνοπατέρας» δεν ενημέρωσε τους γουνοποιούς ότι δικαιούνται ζεστό χρήμα - OlaDeka

Κανένας λαλίστατος «γουνοπατέρας» δεν ενημέρωσε τους γουνοποιούς ότι δικαιούνται ζεστό χρήμα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΠΡΕΛΑ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΠΡΕΛΑ

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ζήσει ένα μπαράζ δηλώσεων από φορείς και παρατρεχάμενους του κλάδου της γουνοποιίας αναφορικά με τους αγώνες που δίδονται για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του κλάδου. Πέραν κάποιων μέτριας έντασης κατορθωμάτων που για άλλους κλάδους δεν χρειάστηκε καν συζήτηση μιας και θεωρούνταν αυτονόητα, (π.χ. η ένταξη του κλάδου της γούνας στους πληττόμενους ΚΑΔ) κάτι ουσιαστικό, σημαντικό και απτό δεν ακούστηκε. Κι όμως…αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες !

Ερχόμαστε λοιπόν στο προκείμενο. Από τις 2 Σεπτεμβρίου το oladeka.com έχει δημοσιεύσει το παρακάτω άρθρο:

Το oladeka.com δημοσίευσε το εν λόγω άρθρο μήπως ξυπνήσει κανείς στη δική μας περιφέρεια. Μια περιφέρεια που πνέει τα λοίσθια με νομούς που τρέμουν την απολιγνιτοποίηση, άλλους που ζούνε έτσι κι αλλιώς μέσα στη φτώχεια και την Καστοριά που βρίσκεται στο απόλυτο σοκ! Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά…Από τον νομό που συγκρίνονταν με τις εφοπλιστικές οικογένειες και από τους επιχειρηματίες που κουβαλούσαν το συνάλλαγμα με τα τσουβάλια φέρνοντας ευημερία και θέσεις εργασίας, στο απόλυτο σκοτάδι…Δεν θα το συνεχίσουμε, άλλωστε με τον πλέον ηχηρό τρόπο το δήλωσε και ο Μητροπολίτης Καστοριάς πρόσφατα σε κείμενο του με τίτλο: «Η Καστοριά σβήνει…»

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές λοιπόν φαίνεται ότι αρκετοί από τους καπετάνιους πήδηξαν σαν τους ποντικούς πρώτοι έξω απ’ το καράβι. (αναφερόμαστε σε πολλούς από αυτούς τους «γουνοπατέρες» -κατά το εργατοπατέρες, που με ύφος θεατρινίστικο, λούμπεν και περισπούδαστο, πουλούσαν φανταστικές δακρύβρεχτες νίκες σε υπουργικά γραφεία). Δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναρωτηθούν: «Γιατί ο Τζιτζικώστας μόνο; Γιατί η Κεντρική Μακεδονία μόνο; Γιατί μόνο οι εκεί επιχειρηματίες θα επιδοτηθούν με συνοπτικές διαδικασίες από 5.000 έως 50.000€; Και τα λέμε αυτά γιατί με κάποια μικρά αλλά λογικά κριτήρια αυτό θα γίνει. Κάθε επιχειρηματίας που επλήγη με μείωση των εισοδημάτων του εξ αιτίας της πανδημίας θα λάβει από 5 έως 50 χιλιάρικα ζεστά!

Θα πει κάποιος, μην είστε σκληροί, το μέτρο αυτό αναμένεται να ισχύσει και στη Δυτική Μακεδονία, άρα θα πάρουμε κι εμείς…(άσχετα αν ακούμε ότι και εκεί η Περιφέρεια οδεύει προς πατάτα, δηλαδή ακούσαμε ότι θα αφαιρέσει εκατομμύρια από το επερχόμενο πρόγραμμα γενικής επιχειρηματικότητας με 70% επιδότηση για να καταφέρει να χρηματοδοτήσει αυτό στο οποίο αναφερόμαστε τύπου Τζιτζικώστα.)

Ναι αλλά είπε κανείς στους σταυρωμένους γουναράδες ότι μπορούν πολλοί από αυτούς να τα πάρουν και από την Κεντρική Μακεδονία; Τους είπε κανείς ότι εάν διατηρούν κατάστημα σε Πιερία, Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι δικαιούχοι; Ρωτήστε τους ίδιους τους γουνοποιούς…Εάν είχαν τέτοια ενημέρωση από τους αγωνιστές των κλαδικών φορέων αλλά και άλλους φορείς, πολιτικούς κοκ.

Εμείς δεν βρήκαμε όσο κι αν ψάξαμε καμία τέτοια περίπτωση. Και κάτι άλλο: Εάν το συγκεκριμένο μέτρο ισχύσει για όλη την επικράτεια, τότε οι γουνοποιοί είναι δικαιούχοι σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας όπου διατηρούν μαγαζί. Εάν π.χ. κάποιος έχει κατάστημα στην Κρήτη, θα πάρει κι από εκεί, αν έχει και στην Κέρκυρα θα πάρει και από κει, εάν έχει και στη Ρόδο, θα πάρει και από εκεί. Πως σας φαίνεται; Σας το είπε κανείς; Εάν όχι, επειδή οι προθεσμίες τρέχουν, εσείς που έχετε μαγαζί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τρέξτε να προλάβετε πριν παρέλθουν οι ημερομηνίες. Ρωτήστε τον λογιστή σας.

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria