Η Ρωσία και η Ελλάδα ετοιμάζονται να επανεκκινήσουν την εναέρια κυκλοφορία - OlaDeka

Η Ρωσία και η Ελλάδα ετοιμάζονται να επανεκκινήσουν την εναέρια κυκλοφορία

Η Ελλάδα έχει παρατείνει την οδηγία για την είσοδο Ρώσων πολιτών από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Από τις 7 Σεπτεμβρίου, οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν την είσοδο έως και 500 Ρώσων την εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ κοροναϊού, επιβεβαίωση ξενοδοχείου κράτηση και άφιξη σε ένα από τα τρία αεροδρόμια – Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο (Κρήτη).

Σύμφωνα με τις ενημερωμένες πληροφορίες των ελληνικών αρχών, όταν εισέλθουν στην Ελλάδα, οι Ρώσοι θα επανεξεταστούν για το COVID-19. Οι ταξιδιώτες πρέπει να μείνουν στον τόπο προσωρινής διαμονής έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tez Tour Greece, τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων, «με υψηλό βαθμό πιθανότητας», το ποσό των ταξιδιωτών από τη Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει επιτευχθεί πλήρως.

Εν τω μεταξύ, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν την πιθανότητα επανάληψης απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Χαριτίδη, οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τη δυνατότητα επανάληψης περιορισμένου αριθμού πτήσεων προς την Ελλάδα από την 1η Οκτωβρίου (έως και δύο την εβδομάδα).

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μία πτήση στη γραμμή Μόσχας-Αθήνας σε μια βάση ισοτιμίας, θα εκτελείται από έναν ρωσικό αερομεταφορέα, ενώ η άλλη από έναν ελληνικό.

Το γεγονός ότι η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Ελλάδα είναι δυνατή από τις αρχές Οκτωβρίου αναφέρθηκε επίσης από τον γενικό διευθυντή του ταξιδιωτικού πρακτορείου Mouzenidis Travel Alexander Tsandekidi. «Πράγματι, υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες ότι οι ρωσικές αρχές είναι έτοιμες να συνεχίσουν τις πτήσεις προς την Ελλάδα. Η ρωσική πλευρά έστειλε επίσημα μια τέτοια πρόταση στην ελληνική πλευρά. Και ίσως το ζήτημα θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες », είπε ο κ. Τσαντεκίδης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria