Η ΕΛΜΕ Καστοριάς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση - OlaDeka

Η ΕΛΜΕ Καστοριάς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Καλούμε τους συναδέλφους σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσουν σε υλοποίηση οποιασδήποτε προφορικής ή ανυπόγραφης οδηγίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θέσουν έτσι σε κίνδυνο τους μαθητές και τους ίδιους

Με την πρώτη εμφάνιση κρουσμάτων Covid-19 σε σχολικές μονάδες της επικράτειας αλλά και στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς και με το κύμα των μαθητικών καταλήψεων να έχει ως κεντρικό αίτημα την αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων, αναδεικνύεται από τη μία, ο αποτυχημένος προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και από την άλλη, η πραγματική στόχευση του, που δεν είναι άλλη από την επιβολή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η αλήθεια είναι πως το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση γενικότερα στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας και της αντιμετώπισης της στα σχολεία εκτός από ένα τεράστιο αριθμό εγκυκλίων – εγγράφων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την προώθηση οδηγιών και πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση της πανδημίας και φυσικά της προμήθειας μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που κατέληξε σε φιάσκο, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα επιπλέον ευρώ για να οχυρώσει τα σχολεία έναντι της πανδημίας.

Πώς απαντάει το Υπουργείο Παιδείας στις επισημάνσεις σωματείων, Ομοσπονδίας και συλλόγων διδασκόντων για ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς; Με σειρά εγκυκλίων για προετοιμασία και οργάνωση της τηλεκπαίδευσης.

Πώς απαντάει το Υπουργείο Παιδείας στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα; “Προετοιμάστε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Πώς απαντάει το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές που προχωρούν σε κατάληψη των σχολείων τους ζητώντας τα αυτονόητα; “Οργανώστε πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης και βάλτε απουσίες στους απόντες”.

Πώς απαντάει το Υπουργείο Παιδείας στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στα σχολεία; Με επιπλέον ελαστικοποίηση της εργασίας στην εκπαίδευση, με τους προσωρινούς (μάλλον οι άλλοι είναι μόνιμοι) αναπληρωτές τρίμηνης (κατ’ ελάχιστο) διάρκειας.

Επειδή τελευταία έχει τονωθεί αρκετά η αυτοπεποίθηση μας με την αύξηση των αμυντικών δαπανών και την προμήθεια αεροπλάνων Rafale και φρεγατών, βρίσκουμε τη δύναμη να ρωτήσουμε:

Πού στηρίζονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δίνουν προφορικές οδηγίες για πραγματοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που είναι υπό κατάληψη;

H παραβίαση ουσιωδών κανόνων του GDRR, όπως αναφέρεται στη Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) σχετικά με το ζήτημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχει πάψει να υφίσταται;

Πότε θα έρθει στην επιφάνεια η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με τη Cisco για την δωρεάν παραχώρηση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης;

Όλοι οι κίνδυνοι στους οποίους έχουν εκτεθεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν εκλείψει;

Καλούμε τους συναδέλφους σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσουν σε υλοποίηση οποιασδήποτε προφορικής ή ανυπόγραφης οδηγίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θέσουν έτσι σε κίνδυνο τους μαθητές και τους ίδιους.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να υλοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ειδάλλως ας μας απαλλάξει από την παρουσία της.

Όλες και Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9! Συγκέντρωση στα Προπύλαια 11:30!

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 στις πόλεις όπου θα γίνουν συλλαλητήρια

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία.

Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημα ώστε να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σα να μην έφτανε αυτό τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά στην Αττική, τη στιγμή που συστήνουν αποστάσεις σε κάθε χώρο (ΜΜΜ, μαγαζιά κλπ) η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για σπάσιμο τμημάτων και έγκριση ολιγομελών.

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίηση τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια
την Πέμπτη 24/9!

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την ίδια ημέρα
και καλεί τις Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν συμπληρωματικές διευκολυντικές 3ωρες όπου γίνουν συλλαλητήρια!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria