Δυτική Μακεδονία: Ιχνηλατήσεις και τεστ σε δεκάδες εργαζόμενους σε εργοστάσια της Πέλλας - OlaDeka

Δυτική Μακεδονία: Ιχνηλατήσεις και τεστ σε δεκάδες εργαζόμενους σε εργοστάσια της Πέλλας

Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια της Πέλλας στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Η περίπτωση του εργοστασίου κονσερβοποιίας που έκλεισε δεν είναι η μοναδική, καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα και σε άλλα εργοστάσια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο μετέβαιναν καθημερινά εργάτες από τις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών, ανάμεσα στους οποίους, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί κρούσματα, έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών τους και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής τους σε τεστ.

Μέχρι στιγμής, έχει βεβαιωθεί ένα κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς, και ένα στην Π.Ε. Γρεβενών.

Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, δήλωσε πως η υπόθεση είναι υπό παρακολούθηση ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν εντοπίστηκαν κρούσματα σε εργαζόμενους σε εργοστάσια στην περιοχή της Πέλλας, και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εξέταση των εργαζόμενων.

«Είναι σημαντικό το τεστ σε κάθε έναν από τις επαφές των κρουσμάτων να γίνει στη σωστή χρονική στιγμή, ώστε να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Ρωμιόπουλος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί τα τεστ σε κάποιους από αυτούς προγραμματίζεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες και όχι άμεσα.

Κάποιοι από τους ανθρώπους που ειδοποιούνται ότι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα σπεύδουν σε ιδιωτικά εργαστήρια, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την αναμονή. Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΕΟΔΥ, για κάθε άτομο που εντοπίζεται από την ιχνηλάτηση, υπολογίζεται ο χρόνος που πραγματοποιήθηκε η επαφή με το κρούσμα και προγραμματίζεται το τεστ σε χρονική στιγμή που θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα.

ΕΡΤ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria