Δυτική Μακεδονία: Δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων - Οι υφιστάμενες και οι νέες δομές στην Καστοριά - OlaDeka

Δυτική Μακεδονία: Δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων – Οι υφιστάμενες και οι νέες δομές στην Καστοριά

Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, θα κυμανθεί και κατά τη νέα σχολική χρονιά, ο αριθμός των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων, στην Δυτ. Μακεδονία.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, Θεόδωρου Μαρδίρη, έχουν εγκριθεί και είναι υπό ίδρυση 7 δομές υποδοχής και εκπαίδευσης δημοτικού στην Δυτ. Μακεδονία, εκ των οποίων 3 δομές προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα –Π.Ε- Γρεβενών, 3 στην Π.Ε Καστοριάς και 1 στην Π.Ε Κοζάνης, ενώ επίσης προβλέπονται 3 αντίστοιχες δομές γυμνασίου, από τις οποίες οι 2 στην περιοχή των Γρεβενών και η μία στην περιοχή της Καστοριάς και ιδρύονται και 3 δομές νηπιαγωγείου, εκ των οποίων οι δύο-2- στα Γρεβενά και η μία-1- στην Καστοριά.

Στην πρόσφατη απόφαση, προσδιορίζεται και ο αριθμός των τάξεων υποδοχής , με 8 τάξεις δημοτικού για πρόσφυγες και μετανάστες, όπου οι 3 αναφέρονται στην περιοχή των Γρεβενών, οι 2 στην Κοζάνη, οι 2 στην Φλώρινα και η μία-1- στην Καστοριά. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και τάξεις υποδοχής για ευάλωτες ομάδες και επίσης όπως πρόσθεσε ο κ. Μαρδίρης , «προετοιμάζονται οι προτάσεις, για την δημιουργία 13 τάξεων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 6 στα γυμνάσια και οι 7 στα Λύκεια, με 5 συνολικά στην Π.Ε Καστοριάς, 4 στην Π.Ε Κοζάνης και 4 στην Π.Ε Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Αντώνης Μαυρίδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria