«Δροσιά στον Κήπο της Καρδιάς» - Το δεύτερο ποιητικό πόνημα της Αλεξάνδρα Καράτζιου - OlaDeka

«Δροσιά στον Κήπο της Καρδιάς» – Το δεύτερο ποιητικό πόνημα της Αλεξάνδρα Καράτζιου

Είναι το δεύτερο Ποιητικό πόνημα της Αλεξάνδρα Καράτζιου επηρεασμένο από τους ύμνους και τα κείμενα της Αγίας Γραφής που αποτελούν μια  ανεπανάληπτη φιλοσοφία και έγινε βαθιά πίστη που αγκαλιάστηκε από άμετρους πιστούς σε όλον τον κόσμο.  

Είναι γνωστό πως αυτοί οι εκκλησιαστικοί ύμνοι και τα λογοτεχνικά κείμενά τους έχουν επηρεάσει πολλούς ποιητές και συνθέτες όπου εξ αιτίας αυτής της επιρροής έχουν δημιουργήσει μεγάλες επιτυχίες στον τομέα τους  με την ανάλογη απήχηση στις κοινωνίες.  

Έτσι και η δημιουργός του ποιητικού πονήματος  «Δροσιά στον Κήπο της Καρδιάς» έχοντας μάλιστα βαθιά γνώση των ύμνων και των κειμένων της  Αγίας Γραφής,  εμπνεύστηκε  για την συγγραφή των εκατόν οκτώ  (108) ποιημάτων της δεύτερης αυτής συλλογής.

Δεν είναι μόνο το ότι έχει το ταλέντο για εικαστικές επιδόσεις  επιλέγοντας  να ζωγραφίζει και να δημιουργεί πίνακες  με την ομορφότερη πλευρά της φύσης, τα Λουλούδια που έχει εκθέσει σε πολλές ανά την Ελλάδα πόλεις.

Είναι το ότι κεντάει με στίχους μηνύματα στον καμβά της ζωής,  όπου κάθε σταυροβελονιά των επιλεγμένων λέξεων κεντρίζει ενδιαφέροντα και χαράζει τους αληθινούς δρόμους προς την αγάπη την ευσπλαχνία την μετάνοια αλλά και τη λύτρωση.   

Η ζωή για την ποιήτρια εξαρτάται από την βαθιά πίστη που δίχως αυτή  δεν υπάρχει προορισμός και προκοπή για το μέλλον μιας κοινωνίας πνιγμένης στη λάσπη ενός μίσους  ψεύτικων και σκοτεινών αντιλήψεων με μοναδικό στόχο την εκμετάλλευση των αδυνάτων για στιγμιαίες απολαύσεις. 

Κάθε της ποίημα  αποτελεί και μια χούφτα δροσιάς  στον κήπο της καρδιάς ανθρώπων με πονεμένη και στερημένη την πορεία τους κουβαλώντας στους ώμους τους  τον δικό τους βαρύ σταυρό σε μια κοινωνία που παραπαίει  ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, ανάμεσα στον πόνο και την απογοήτευση.     

Στα ποιήματά της η Αλεξάνδρα  Καράτζιου εκφράζεται με μια πραγματική ταπείνωση σε έναν κόσμο που έχει ξεχασμένη  στα αζήτητα αυτήν την αρετή, αφήνοντας να τον κυριαρχεί και να τον ποδηγετεί  ο άκρατος εγωισμός και η υπεροψία.  

Διαβάζοντας τα ποιήματα της Αλεξάνδρα  Καράτζιου νιώθεις την ανάγκη να αναζητήσεις έναν αλλιώτικο κόσμο ο οποίος αγαπάει και σέβεται τον συνάνθρωπό του.                                                                              

Φαίδων Λαρισινός

ΥΓ.  Το Βιβλίο «Δροσιά στο Κήπο της Καρδιάς» διατίθεται με επικοινωνία στο κιν. τηλ. 6979954880.

Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει φιλοτεχνηθεί από την ίδια την Αλεξάνδρα Καράτζιου
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria