Διάνοιξη δρόμου στο Βίτσι για να περάσουν ανεμογεννήτριες (βίντεο – χάρτης) - OlaDeka

Διάνοιξη δρόμου στο Βίτσι για να περάσουν ανεμογεννήτριες (βίντεο – χάρτης)

Η διάνοιξη δρόμου προς τη κορυφή Λούτζερ στο Βίτσι πάνω από τη Φλώρινα έχει ξεκινήσει. Δεν αντέχεται αυτή η εικόνα. Είναι εγκληματικό αυτό που συντελείται αναφέρει η σελίδα στο Facebook Ελεύθερα βουνά στη Φλώρινα.
Αν δεν κινητοποιηθούν οι Φλωρινιώτες, αυτό που θα βλέπουν από άκρη σε άκρη θα είναι μόνο ανεμογεννήτριες. Τεράστιες ανεμογεννήτριες που θα στέκονται ως τέρατα πάνω από τα κεφάλια τους. Στα καταπράσινα και ιστορικά βουνά της.
Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, από την νότια μέχρι τη βόρεια Ελλάδα, όπως και στα νησιά, ήδη βλέπουν και θα βλέπουν μελλοντικά και για μια ζωή, κατεστραμμένο περιβάλλον. Η φύση ανήκει σε όλους μας, έχουμε υποχρέωση να την προστατεύσουμε. Η Ελλάδα έχει επιτύχει τον στόχο εγκατεστημένης ισχύος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ήδη από το 2013. Για όλο αυτό δεν έγινε και δεν γίνεται καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Μια απαράδεκτη και θρασύτατη πρακτική. Εγκατάσταση των ανεμογεννητριών με το έτσι θέλω. Ξεπουλιέται η γη, καταστρέφεται η ζωή μας… Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν οι πολίτες ΤΩΡΑ!

Στον χάρτη αποτυπώνονται τα αιολικά που πρόκειται να τοποθετηθούν στην περιοχή της Φλώρινας (και όχι μόνο) και βρίσκονται είτε σε άδεια παραγωγής, είτε άδεια λειτουργίας. Αποτυπώσαμε και κάποια χωριά και τοποθεσίες της Φλώρινας για να μπορέσει να γίνει καλύτερα κατανοητός ο χάρτης. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοσχολιάσουμε: Τις ανεμογεννήτριες μεταξύ των λιμνών Βεγορίτιδας και Πετρών; Αυτές πάνω από την Κέλλη και την Μελίτη; Βρίσκονται στα πόδια του Καϊμακτσαλάν, τραγικό. Από κει και πέρα σοκάρεται κανείς από το τι πρόκειται να γίνει στον Βαρνούντα και στο Βίτσι μεταξύ των νομών Φλώρινας και Καστοριάς, μια κόλαση. Αφήσαμε εσκεμμένα την περιοχή του Βερμίου, στη Νάουσα…σφαγή. Είναι αδιανόητος ο σχεδιασμός, αδιανόητο που έχουν δοθεί άδειες σε τέτοια μέρη. Φλώρινα: ένα απέραντο εργοτάξιο, μια απέραντη ντροπή για το περιβάλλον, μια παράνοια στις αδειοδοτήσεις.
Και αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα, ξεκοιλιάζονται παρθένες και πανέμορφες περιοχές. Γιατί πρέπει να τοποθετηθούν στις κορυφές; Τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές; Μια ξεπουλημένη γη!

Περισσότερα στο Ελεύθερα βουνά στη Φλώρινα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria