Αποχώρησαν οι μαθητές του 2ου λυκείου Καστοριάς – Συνεχίζουν οι μαθητές του 1ου - OlaDeka

Αποχώρησαν οι μαθητές του 2ου λυκείου Καστοριάς – Συνεχίζουν οι μαθητές του 1ου

Οι μαθητές του 1ου γενικού λυκείου Καστοριάς, συνεχίζουν την κατάληψη, η οποία ξεκίνησε χθές το πρωί της Τετάρτης.

Σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καστοριάς σήμερα το πρωί, αλλά γύρω στις 9:30, οι μαθητές, αφού συζήτησαν με τους καθηγητές τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κατάληψη. Τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε κατάληψη, παραθέτουν στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση:

Αξιότιμα μέλη του Υπουργείου Παιδείας. καθημερινά παρατηρούμε ότι τα κρούσματα λόγω του Covid-19 τοι αυξάνονται δραματικά, και για αυτόν τον λόγο, ζητάμε μέσω αυτής της κατάληψης κάποια πράγματα να αλλάξουν ώστε να προστατευτούμε και εμείς, αλλά και οι γονείς μας και τα συγγενικά μας πρώσοπα. Κάποιοι θα θεωρούσαν τα αιτήματά μας ανούσια ή παράλογα αλλά για εμάς έχει μεγάλη σημασία αφού Θέλουμε να παραμείνουμε με κάθε τρόπο υγιείς.

Ζητάμε:

1. Την επαναφορά του αριθμού των παιδιών σε 15-17 άτομα ανά τμήμα ώστε να υπάρχοει απόσταση μεταξύ των παιδιών και να μην είναι τα θρανία κολλητά το ένα με το άλλο.

2. Την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, ώστε να καλυφθεί η διδακτέα ύλη εγκαίρως και ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

3. Η έξοδος προς τον προαύλιο χώρο να γίνεται ανά τμήμα και να μην συνωστίζονται οι μαθητές στις πόρτες εξόδου.

4. Οι καθηγητές να επιτρέπουν στους μαθητές να κατεβάζουν την μάσκα τους έστω και για λίγα δευτερόλεπτα εάν αισθάνονται δυσφορία, χωρίς να επικρατεί πανικός και χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις στον μαθητή.

5. την πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα του σχολείου ώστε να γίνεται πιο συχνός και πιο αποτελεσματικός.

6. Το κλείσιμο όχι μόνο του τμήματος που έχει βρεθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα αλλά και άλλων τμημάτων που έχουν έρθει σε επαφή με αυτό.

7. την ώρα που ένας καθηγητής απουσιάζει να επιτρέπονται στους μαθητές να βγαίνουν στον προαύλιο χώρο και να μην κάθονται στις τάξεις διότι εκεί θα είναι πιο εύκολη η διασπορά του ίου.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
2° Γενικό Λύκειο Καστοριάς

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria