Αναβολή της σχολικής χρονιάς σε πολλές ιταλικές περιφέρειες - OlaDeka

Αναβολή της σχολικής χρονιάς σε πολλές ιταλικές περιφέρειες

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά ο γιατρός του, Aλμπέρτο Τζανγκρίλο, δήλωσε ότι είναι ασυμπτωματικός. «Θα ξεπεράσω και αυτή την δοκιμασία», δήλωσε ο Καβαλιέρε, ο οποίος τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στην βίλα του έξω από το Μιλάνο. Θετικά στον ιό, είναι επίσης και δυο από τα πέντε παιδιά του, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν νόσησε και η νέα, τριαντάχρονη σύντροφός του.  

Η Ιταλία, βέβαια, έχει και άλλα προβλήματα, που αφορούν εκατομμύρια πολίτες. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία προγραμματίσθηκε επίσημα από την κυβέρνηση για τις 14 Σεπτεμβρίου συνεχίζει να συναντά νέα εμπόδια.

Οι ευρύτερες περιοχές του Μπάρι, της Λ’ Άκουιλα και η Καλαβρία, αποφάσισαν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αναβάλλεται για τις 24 Σεπτεμβρίου. Είναι πολύ πιθανό, να λάβει την ίδια απόφαση και η περιφέρεια της Νάπολης. Η δε Σαρδηνία, έχει ήδη επιλέξει την αναβολή μέχρι τις 22 μηνός.

Από την μία επικράτησε μεγάλη ασάφεια σε σχέση με την χρήση της προστατευτικής μάσκας: ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δίνονται καθημερινά δωρεάν μάσκες σε καθηγητές, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό και παιδιά, η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε ανέτρεψε εν μέρει, τις μέχρι τώρα οδηγίες και συστάσεις.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας θεωρούν πως, αν τα παιδιά τηρούν την απόσταση ενός  μέτρου, η μάσκα δεν χρειάζεται. Ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του υπουργού υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ο οποίος εξήγησε ότι «οι μαθητές, όταν κάθονται στα θρανία, δεν θα φορούν μάσκα».

Είναι όμως δυνατόν, ιδίως στα δημοτικά, τα παιδιά να μένουν επί ώρες σχεδόν ακίνητα; Εν τω μεταξύ, τα μονοθέσια θρανία που η κυβέρνηση είχε παραγγείλει από τον Ιούνιο ακόμη δεν είναι έτοιμα και θα πρέπει να εξακριβωθεί πού θα μπορέσουν να καθίσουν τελικά οι μαθητές. Δεν αποκλείεται να δούμε και «εναλλακτικά μαθήματα» σε μεγάλα πάρκα, τουλάχιστο όσο ο καιρός το επιτρέπει. 

Πολλές θέσεις αναπληρωτών καθηγητών, τέλος, παραμένουν κενές. Η επιλογή τους βάσει του νέου, αυτοματοποιημένου συστήματος του υπουργείου παιδείας επεφύλαξε σχεδόν αμέτρητες δυσάρεστες εκπλήξεις, με λανθασμένες εκτιμήσεις των τίτλων σπουδών και του συνόλου των βιογραφικών τους.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

DEUTSCHE WELLE

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria