168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα - 2 στην Κοζάνη - OlaDeka

168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα – 2 στην Κοζάνη

«Σήμερα ανακοινώνουμε 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ.

«Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», προσθέτει.

Που εντοπίζονται

Σήμερα, 25/8/2020, δηλώθηκαν 168 επιπλέον κρούσματα. Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

– 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

 45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

– 24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 στην Π.Ε. Αργολίδας

– 2 στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 στην Π.Ε. Ημαθίας

– 10 στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 3 στην Π.Ε. Καβάλας

– 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 1 στην Π.Ε. Κιλκίς

– 2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 8 στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 1 στην Π.Ε Λάρισας

– 6 στην Π.Ε. Λασιθίου

– 12 στην Π.Ε. Λέσβου

– 2 στην Π.Ε Μαγνησίας

– 1 στην Π.Ε Ξάνθης

– 6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 2 στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 3 στην Π.Ε. Ροδόπης

– 3 στην Π.Ε. Τρικάλων

– 3 στη Π.Ε Χανίων

– 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Κατέληξε 60χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ένας 69χρονος που νοσηλευόταν στην εντατική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας κατέληξε σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε περάσει πνευμονία, ενώ έπασχε από δυσλιπιδαιμία και υποθυρεοειδισμό. Με τον θάνατο του 69χρονου, οι νεκροί πλέον στην χώρα μας ανέρχονται στους 243.

Γώγος: Η επιστροφή των εκδρομέων ίσως προκαλέσει «έκρηξη» κρουσμάτων

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε έντονη ανησυχία για την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς όπως δήλωσε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας: «Ο μεγαλύτερος προβληματισμός αυτή τη στιγμή είναι η επιστροφή των εκδρομέων και το αν αυτή θα επηρεάσει τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού. Από αυτό θα κριθεί αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 ή στις 14 Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα κενό τουλάχιστον 7 έως 14 ημερών από την επιστροφή των εκδρομέων, ώστε να προλάβουν οι ειδικοί να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν. Τόνισε πως το σημαντικότερο για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά είναι να βρεθεί ο τρόπος για την κατάλληλη χρήση της, ενώ υπογράμμισε πως τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν πάνω σε αυτό το κομμάτι τις επόμενες εβδομάδες.

Έσπευσε να επισημάνει πως «φαίνεται ότι τα παιδιά νοσούν ελαφρύτερα και μεταδίδουν λιγότερο» και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε, όσο γίνεται η κάθε τάξη να είναι μια κοινότητα και να μην αναμειγνύεται με τις άλλες. Θα προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε αυτό, γιατί είναι σημαντικό για τη μεταδοτικότητα, αλλά και για την ιχνηλάτηση». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα κυριότερα στοιχεία για το άνοιγμα των σχολείων και την αποτελεσματική λειτουργία τους είναι η μάσκα, οι κλειστές κοινότητες και τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα για τα παιδιά, με την παράλληλη σωστή επιτήρηση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria