Χρ. Γκοσλιόπουλος: “Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να αποζημιωθούν στο συντομότερο χρόνο οι πληγέντες” - OlaDeka

Χρ. Γκοσλιόπουλος: “Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να αποζημιωθούν στο συντομότερο χρόνο οι πληγέντες”

Το πράσινο φως για τις αποζημιώσεις των δύο περιοχών Πτελέας και Κρανοχωριου πήρε από τα δυο αρμόδια υπουργεία ο Δήμος Νεστορίου

Οι πρόσφατες καταστροφές από τις έντονες χαλαζοπτώσεις των δύο οικισμών Πτελέας και Κρανοχωρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δήμαρχου Νεστορίου κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ Ζήση Τζηκαλάγια με τα δύο Yπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών.

Στις συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά από παρέμβαση του κ. Τζηκαλάγια για το θέμα των αποζημιώσεων των δυο οικισμών, έγιναν συζητήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον διευθυντή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Σκάλκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπεράσματα που βγήκαν από τις παραπάνω συναντήσεις ήταν εποικοδομητικά που συνοψίζονται ως εξής :

1. Οριοθετείται άμεσα η πληγείσα περιοχή.

2. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τις αποζημιώσεις.

3. Τη Δευτέρα έρχεται στον Δήμο Νεστορίου η προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει και να εξηγήσει όλες τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν για τη λήψη των αποζημιώσεων.

4. Οι αποζημιώσεις των στεγών και των βοηθητικών χώρων θα είναι τέτοιες που θα προσεγγίζουν το πραγματικό κόστος και θα ικανοποιούν τους πληγέντες.

5. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν που δεν θα είναι μικρότερη του τριμήνου, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις η αργοπορία είναι πολύμηνη.

Τέλος, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση προς τον Δήμο Νεστορίου από το υπουργείο εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών των δυο δημοτικών κτιρίων του οικισμού Πτελέας.

«Νιώθω ικανοποιημένος διότι πλέον έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να αποζημιωθούν στο συντομότερο χρόνο οι πληγέντες των δυο οικισμών», δήλωσε ο κ Γκοσλιόπουλος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria