Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 € στα μαγαζιά που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα - OlaDeka

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 € στα μαγαζιά που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

«Κάθε επιλογή μας, κάθε απόφαση είναι σημαντική», αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «σε θέματα δημόσιας υγείας δεν χωράνε εκπτώσεις».

Μια ημέρα μετά τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για τον covid-19 ανέφερε ότι:

Από 1η Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου είχαμε 2.162.251 εισερχομένων ατόμων και για την ίδια περίοδο 266.116 τεστ covid-19 ανα πύλη εισόδου. Το διάστημα αυτό ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 508, εκ των οποίων 164 είναι ενεργά 243 επέστρεψαν στη χώρα προσέλευσης και 101 μη ενεργά που παραμένουν στην Ελλάδα. 124 είναι στην Αττική τα 140 είναι στην κεντρική Μακεδονία 51 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 11 στη Θεσσαλία 10 στην ήπειρο 52 στα Ιόνια νησιά 42 στην Κρήτη 41 στο νότιο Αιγαίο 19 στερεά Ελλάδα 9 στην Πελοπόννησο 1 στη δυτική Μακεδονία 3 στο βόρειο Αιγαίο 5 στη δυτική Ελλάδα. Από τα ενεργά κρούσματα 62 έχουμε στην Αττική 20 στην κεντρική Μακεδονία 23 στην Κρήτη και 25 στο νότιο Αιγαίο. Επίσης από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι 9 Αυγούστου έχουμε 5.623 κρούσματα 1.424 ενεργά και 212 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα:

  • Από τις 17/08, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Μάλτα.
  • Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.
  • Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16 Αυγούστου θα επιβάλλεται 7ημερη απομόνωση από Αλβανία. Δεν ισχύει ο μοριακός έλεγος για τα παιδιά μέχρι 10 έτων.
  • Η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό ωραρίου σε μπαρ και εστιατόρια. Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Από αυτά εξαιρούνται τα delivery και το take away, που δεν αφορά ποτά.
Κορονοϊός: Νέο ωράριο σε κλαμπ, μπαρ, εστιατόρια – Αντιδρούν οι επιχειρηματίες [vid]

Βαριές καμπάνες στους παραβάτες

Όσον αφορά στο νέο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή “λουκέτου” για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τόνισε ότι «αυτό το καλοκαίρι ο τρόπος χαλάρωσης και εκτόνωσής μας, δεν μπορεί να είναι ίδιος με τις άλλες χρονιές».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria