Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Η ζημιά στην τουρκική Kemal Reis από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος - OlaDeka

Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Η ζημιά στην τουρκική Kemal Reis από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος

Αποκλειστική φωτογραφία με την τρύπα στο Kemal Reis – Η τουρκική φρεγάτα έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό προσπαθώντας να μπει μπροστά από το ελληνικό πολεμικό πλοίο

Φωτογραφία ντοκουμέντο με τη ζημιά στην τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» ακριβώς μετά την επακούμβηση της φρεγάτας «Λήμνος» δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.

Τη 12η Αυγούστου η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου όταν η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά τον επικίνδυνο ελιγμό της τουρκικής φρεγάτας που οδήγησε στη σύγκρουση με τη «Λήμνος», ο κυβερνήτης του ελληνικού πολεμικού αντιπλοιάρχος Ιωάννης Σαλιάρης ενημέρωσε ιεραρχικά τον διοικητή φρεγατών του στόλου για το περιστατικό που μόλις σημειώθηκε. Η επακούμβηση δεν προκάλεσε ζημιές στο Λήμνος, αντιθέτως το Κεμάλ Ρέις υπέστη τρύπα στο πρυμναίο τμήμα. H τουρκική φρεγάτα ήταν στα αριστερά της ελληνικής άρα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας, θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στη φρεγάτα «Λήμνος».

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο:

telikh-maketa-sigrousi-fregatwn-limnos-arthrou_2
tourkiki-fregata-zoom_2

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria