Σχολεία άνοιγμα 2020: Όλα τα σενάρια ανοιχτά – Ποια ενδεχόμενα μελετά το υπουργείο Παιδείας [vid] - OlaDeka

Σχολεία άνοιγμα 2020: Όλα τα σενάρια ανοιχτά – Ποια ενδεχόμενα μελετά το υπουργείο Παιδείας [vid]

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων από Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Παιδείας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υγειονομικές Αρχές, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα και προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια. Μία επιλογή που συζητείται είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα.  Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα αυτό να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.

Νίκη Κεραμέως: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός επανέλαβε ότι το άνοιγμα έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, όμως διευκρίνισε ότι μέχρι τότε θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, «τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη». Σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που έχει δρομολογηθεί σε πέντε εβδομάδες και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων». Επιπλέον, μίλησε για το ενδεχόμενο να ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στην επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε στη συνέχεια και επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα». Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κ. Κεραμέως είπε, καταλήγοντας, πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και διά ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria