Συγκλονίζει ο καπετάνιος που έσωσε την 4χρονη που παρασύρθηκε από ρεύματα στη θάλασσα – «Ήταν γαντζωμένη πάνω στο φουσκωτό, σε κατάσταση σοκ» - OlaDeka

Συγκλονίζει ο καπετάνιος που έσωσε την 4χρονη που παρασύρθηκε από ρεύματα στη θάλασσα – «Ήταν γαντζωμένη πάνω στο φουσκωτό, σε κατάσταση σοκ»

Απίστευτο βίντεο: Πώς φέρυ μποτ σώζει παιδί τριών ετών που έπλεε σε σωσίβιο στο Αντίρριο

«Το παιδί είχε μαρμαρώσει πάνω στο φουσκωτό», ανέφερε ο καπετάνιος

Το απίστευτο περιστατικό της διάσωσης από ferry boat ενός 4χρονου παιδιού που είχε παρασυρθεί πάνω σε φουσκωτό στο Αντίρριο το μεσημέρι της Δευτέρας (24/08) περιέγραψε ο καπετάνιος του πλοίου.

Μιλώντας στο Mega, ο καπετάνιος του ferry boat «Σαλαμινομάχος» Γρηγόρης Καρνέσης, ανέφερε πως το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ, είχε μαρμαρώσει πάνω στο φουσκωτό, ενώ όταν είδε το πλοίο να πλησιάζει, στρίγγλισε.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε ο κ. Καρνέσης.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», είπε ακόμα.

Ο καπετάνιος τόνισε ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, «είχε γίνει στήλη άλατος, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η μητέρα του παιδιού, η οποία κλήθηκε να το παραλάβει. «Το σοκ ήταν μεγάλο και για τους δυο».

Ακούστε τη συγκλονιστική περιγραφή του:

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «nafpaktianews.gr», το παιδάκι ήταν πάνω σε φουσκωτό σωσίβιο με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το παρασύρουν. Άμεσα, στη θέα του παιδιού προκλήθηκε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή του. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που τράβηξε επιβάτης του πλοίου το παιδί βρίσκεται πάνω στο σωσίβιο αρκετά μέτρα από τη στεριά.

Όπως αναφέρεται, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών που ένα ferry boat στο πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου σπεύδει να διασώσει λουόμενο.


Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria