Στεγαστικό επίδομα: Άνοιξαν εκ νέου οι αιτήσεις - Δικαιούχοι, κριτήρια - OlaDeka

Στεγαστικό επίδομα: Άνοιξαν εκ νέου οι αιτήσεις – Δικαιούχοι, κριτήρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες Παρασκευή, 21 Αυγούστου ο νέος γύρος υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους θα μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 28 Αυγούστου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://stegastiko.minedu.gov.gr ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.Σημειώνεται ότι απαραίτητο κριτήριο για την υποβολή αίτησης είναι η έγκαιρη υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2019. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria