Κρυσταλλοπηγή - Κανένας έλεγχος από συνεργεία του ΕΟΔΥ για κορονοϊό - OlaDeka

Κρυσταλλοπηγή – Κανένας έλεγχος από συνεργεία του ΕΟΔΥ για κορονοϊό

«Μαύρη τρύπα» τα ελληνοαλβανικά σύνορα – Ανέκδοτο οι έλεγχοι για κορωνοϊό σε Κακαβιά, Κρυσταλοπηγή

Εντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, των υγειονομικών μονάδων του νομού Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για διασπορά της νόσου από τα σύνορα καθότι είναι, όπως καταγγέλλουν, πλημμελείς οι έλεγχοι για τον κορονοϊό σε όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.

Γράφει ο Τάκης Σπετσιέρης

Όπως αναφέρουν στην Κακαβιά υπάρχει μόνο ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ και αυτό κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους μόλις για ορισμένες ώρες της ημέρα. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους δεν επιδεικνύουν ούτε καν κι αυτό το περιβόητο των 72 ωρών.

Στην Κρυσταλλοπηγή δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από συνέργεια του ΕΟΔΥ για κορονοϊό. Επιπλέον, υπάρχουν κρυφά περάσματα που αξιοποιούν πολλοί για να επισκέπτονται τη χώρα μας χωρίς κανένα έλεγχο.

Εργαζόμενοι του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κατήγγειλαν ότι επισκέπτονται το Τμήμα αλλοδαποί που εργάζονται στη χώρα ή είναι επισκέπτες και παρουσιάζουν συμπτώματα. Στη θερμομέτρηση φαίνεται πυρετός αλλά μόλις τους ζητηθεί να ακολουθήσουν την διαδικασία ως ύποπτα κρούσματα εξαφανίζονται από το νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πριν από δέκα ημέρες άτομο Αλβανικής καταγωγής πήγε με αδιαθεσία στο νοσοκομείο. Είχε μαζί του κάποιες εξετάσεις και αρνούνταν ότι ταξίδεψε πρόσφατα στην Αλβανία κάτι που παραδέχθηκε ωστόσο μετά από επίμονες ερωτήσεις και παρακλήσεις γιατρών και νοσηλευτών που τον εξέταζαν.

Η θερμομέτρηση έδειξε πυρετό και αμέσως μετά εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο αν και επρόκειτο για καραμπινάτη υποψία κρούσματος κορωνοϊού.

Μετά τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της χώρας, να μην αποδεχόμαστε τα τεστ-ανέκδοτο των 72 ωρών. Οι έλεγχοι θα είναι αποτελεσματικοί μόνο όταν θα καλυφθούν τα σύνορα από περισσότερα συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα λαμβάνουν δείγματα από τους πάντες όλους και θα εκδίδουν άμεσα τα αποτελέσματα. Διαφορετικά η νέα εξάπλωση του κορονοϊού και της covid-19 θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria