Κορονοϊός: Επιστρέφουν Τσιόδρας - Χαρδαλιάς δύο φορές την εβδομάδα - OlaDeka

Κορονοϊός: Επιστρέφουν Τσιόδρας – Χαρδαλιάς δύο φορές την εβδομάδα

Η ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά

Επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας του κορονοϊού και την Κυριακή, 23 Αυγούστου, σημειώθηκε ρεκόρ 284 κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα με τα 141 να εντοπίζονται στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη αλλά η κοινή εμφάνιση Τσιόδρα – Χαρδαλιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr θα ξεκινήσει πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα. Στις 16.00 έχει οριστεί η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στην οποία θα συμμετέχει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Τις εναλλακτικές που εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το ρεκόρ των 284ων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή, έχει θορυβήσει ειδικούς και κυβέρνηση που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες λόγω της επιστροφής πολιτών ιδιαίτερα νέων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα αστικά κέντρα. 

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, δηλαδή με τους γονείς τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και ενδεχομένως θα μπορούσε να τους δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εάν και εφόσον κολλήσουν τον ιό», τόνισε ο κ. Κικίλιας με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria