Καστοριά: Δε σταματά η εγκατάλειψη σκύλων στην Κορησό - OlaDeka

Καστοριά: Δε σταματά η εγκατάλειψη σκύλων στην Κορησό

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, μέσα στον οικισμό της Κορησού Καστοριάς, δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα μία γυναίκα, η οποία στη συνέχεια μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το φαινόμενο των αδέσποτων σκυλιών είναι συνηθισμένο στον οικισμό αυτό, επειδή, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρης Γουγούσης, παρά την προσπάθεια του Δήμου να περιορίσει τον αριθμό, αυτός αυξάνει, καθώς πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνουν εκεί για να εγκαταλείψουν κάποιο σκυλί.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της επίθεσης, τόνισε ότι οι δύο σκύλοι που επιτέθηκαν τη γυναίκα ήταν τα τελευταία μέλη μιας αγέλης και είχαν ξεφύγει από την περισυλλογή η οποία είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα, ενώ μετά την επίθεση έγινε τελικά η περισυλλογή του ενός σκυλιού και μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Καστοριάς, και συνεχίζεται η προσπάθεια και για τη περισυλλογή του άλλου.

Σύμφωνα με τον κ. Γουγούση, σήμερα στην Κορησό εντοπίζονται άλλα 32 αδέσποτα σκυλιά, ενώ είναι σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria