Η φρεγάτα Kemal Reis αποχώρησε από τα νερά άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Πληροφορίες) - OlaDeka

Η φρεγάτα Kemal Reis αποχώρησε από τα νερά άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Πληροφορίες)

Η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, που συνοδεύει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του LiFO.gr

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο, που είχε «επακουμβήσει» την ελληνική φρεγάτα Λήμνος φαίνεται να έχει αποκοπεί από τον σχηματισμό των πλοίων που πλαiσιώνουν το Oruc Reis, χωρίς κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

H τουρκική φρεγάτα Kemal Reis φαίνεται ότι έχει πάρει ρότα για να φύγει από την περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex και όπως φαίνεται κατευθύνεται στον ναύσταθμο του Ακσαζ. Εικάζεται δε, ότι η απομάκρυνσή του οφείλεται στις ζημιές που έχουν προκληθεί στο σκάφος μετά την «πρόσκρουση» πάνω στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι χειρισμοί του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis προκάλεσε την Τετάρτη «επακούμβηση» με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Αντιθέτως, η ελληνική φρεγάτα παρέμεινε απολύτως αξιόπλοη και συμμετείχε, μάλιστα, στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας -Γαλλίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας παρουσίασε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του οπτικό υλικό που υποδεικνύει «λάθος» χειρισμούς από τον Τούρκο κυβερνήτη του σκάφους.

Σε animation που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ (00.39), φαίνεται πως ο κυβερνήτης του Kemal Reis επιχείρησε ελιγμό με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στη φρεγάτα Λήμνος.

Το ελληνικό πλοίο αν και επιχείρησε να επιβραδύνει, δεν υπήρχε επαρκής χρόνος γι’αυτό με συνέπεια την πρόσκρουση στο τουρκικό πολεμικό σκάφος, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria