Αττικό Νοσοκομείο επίθεση: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε [vid] - OlaDeka

Αττικό Νοσοκομείο επίθεση: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε [vid]

Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε στο Αττικό Νοσοκομείο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν μια νοσηλεύτρια, η οποία δέχτηκε επίθεση από ασθενή. Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το Open, ασθενής που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, επιτέθηκε με μαχαίρι σε μία νοσηλεύτρια τραυματίζοντάς την βαριά στην πλάτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ασθενής στη συνέχεια πήδηξε στο κενό από τον 5ο όροφο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός. Η νοσηλεύτρια, 27 ετών, δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές από τον ασθενή, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Αυτή την ώρα οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, η οποία κρίνεται κρίσιμη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο δράστης κάλεσε σε βοήθεια και στη συνέχεια κρύφτηκε πίσω από την πόρτα. Μόλις η νοσηλεύτρια μπήκε στο δωμάτιο ο ίδιος της επιτέθηκε πισώπλατα καταφέροντάς της πολλαπλές μαχαιριές. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοί της, ο άνδρας έπεσε πάνω της και άρχισε να την μαχαιρώνει με μανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν και τον άνδρα, που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο. Σημειώνεται, πως ο 59χρονος άνδρας νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική στον πρώτο όροφο. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες φαίνεται να είχε υποβληθεί σε καρδιολογικό χειρουργείο, ενώ τις επόμενες μέρες ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι συνάδελφοί της νοσηλεύτριας κάνουν λόγο για ελλιπή φύλαξη και καταγγέλλουν πως την ώρα που φώναζαν για βοήθεια κανένας δεν βρέθηκε να σταματήσει τον 59χρονο. Στο σημείο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν δύο άνδρες security, που, όμως, βρίσκονταν μακριά από το θάλαμο όπου εξελίχθηκε το τραγικό συμβάν. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το πρωί της Δευτέρας, ενώ άγνωστο παραμένει πως ο ασθενής κατάφερε να βρει το μαχαίρι με τα οποία κατάφερε να επιτεθεί στην άτυχη 27χρονη νοσηλεύτρια.

Η ανακοίνωση του «Αττικόν»

Για το πρωτοφανές περιστατικό, η διοίκηση του νοσοκομείου Αττικόν εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του.

Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Ευχόμαστε στην τραυματισμένη νοσηλεύτρια, ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria