Έρχεται νέα παράταση για τα επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ - OlaDeka

Έρχεται νέα παράταση για τα επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ

Νέα παράταση στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ σχεδιάζει μεταξύ άλλων το οικονομικό επιτελείο, εν μέσω των στοιχείων που δείχνουν περαιτέρω οικονομική επιδείνωση λόγω της πανδημίας.

Όπως σημείωσε χθες (26/8) ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πιθανότατα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για να επεκταθούν τα επιδόματα ανεργίας, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει παρατάσεις για τα επιδόματα, τόσο για τους βραχυχρόνια όσο και για τους μακροχρόνια ανέργους. Οι παρατάσεις που έχουν δοθεί έως τώρα στα επιδόματα ανεργίας καλύπτουν και τον Ιούλιο. Το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Σχετικά με τους ανέργους, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να κινηθεί ανάμεσα σε δύο άξονες.

  • Οικονομικές ενισχύσεις και στον ”ορίζοντα” παράταση σε επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης, «δεν θα αδειάσουμε τους ανθρώπους όταν η οικονομία δεν παράγει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Θα βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να βρουν δουλειά»
  • Δεύτερον, όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας έξτρα κίνητρα σε επιχειρήσεις που μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria