Τσίπρας Βουλή: «Οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis σε περίπτωση που επιχειρήσει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας» - OlaDeka

Τσίπρας Βουλή: «Οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis σε περίπτωση που επιχειρήσει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας»

Πάνω από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Tους τελευταίους οκτώ μήνες υπάρχει μια επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση η χώρα οφείλει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται πολιτική συνεννόηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ενημέρωσε ενώ υπάρχει παραβίαση των δικαιωμάτων. Ελπίζουμε αυτές οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν. Το μήνυμα που μετέφερα ξεκάθαρα στον κ. Μητσοτάκη είναι ότι οφείλει να αποτρέψει το Oruc Reis όταν αυτό επιχειρήσει εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας, όπως έπραξε η ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2018».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι ευρωτουρκικές οι διαφορές. Όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα της Ελλάδας, παραβιάζονται και της Ευρώπης. Στο βαθμό που υπάρχει κλιμάκωση το επόμενο διάστημα, ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να ζητηθούν κυρώσεις απέναντι στη Τουρκία».

Ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η διαφορά μας με την Τουρκιά είναι μια υφαλοκρηπίδα που ταυτίζεται με την ΑΟΖ «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υφίστανται, το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι ανυπόστατο και παράνομο. Ως εκ τούτου μία είναι η διαφορά. Αυτή τη μία διάφορα οφείλουμε να τη λύσουμε στη βάση του διεθνούς δικαίου, όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria