Το Σίδνεϊ, η πρώτη πόλη που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - OlaDeka

Το Σίδνεϊ, η πρώτη πόλη που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το εγχείρημα πρόκειται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20.000 τόνους ετησίως. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα οι θέσεις εργασίας.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας τροφοδοτείται πλέον από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χάριν στην “σπουδαιότερη συμφωνία” που έχει αποφασίσει το αυστραλιανό συμβούλιο μέχρι σήμερα.

Το Σίδνεϊ, το οποίο φιλοξενεί περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους ξεκίνησε να αντλεί το σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται η πόλη από δύο ηλιακά και το μεγαλύτερο αιολικό, πάρκα της Νέας Νότιας Ουαλίας.ADVERTISING

Η αλλαγή επετεύχθη ύστερα από μια συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τον πάροχο “Flow Power”. Σύμφωνα με το Euronews η πόλη πρόκειται να δει πτώση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 20.000 τόνους ετησίως. Παράλληλα πρόκειται να βγαίνει κερδισμένη κατά 308.000 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

Η αλλαγή θα επιφέρει αύξηση των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στις κοινότητες που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. “Διανύουμε μια περίοδο κλιματικής κρίσης. Εάν θέλουμε να μειώσουμε τις εκπομπές και να αυξήσουμε την “πράσινη ενέργεια”, όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η δήμαρχος του Σίδνεϊ, Clover Moore.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria