Συντριπτικό χτύπημα κατά των Τούρκων στην Λιβύη! - OlaDeka

Συντριπτικό χτύπημα κατά των Τούρκων στην Λιβύη!

Τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης ανέφεραν ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέστρεψε τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που «εγκατέστησε η Τουρκία στην αεροπορική βάση Al-Watiyah» στη δυτική Λιβύη.

Η λιβυκή εφημερίδα «Al-Mursad», επικαλούμενη μια επίσημη πηγή στην αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA, ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις  είχαν ως στόχο το ραντάρ Hawk, συστήματα αεροπορικής άμυνας και το σύστημα Coral που χρησιμοποιείται για να «μπλοκάρει» τη βάση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «οι τουρκικές δυνάμεις εγκατέστησαν το αντιαεροπορικό σύστημα» την Πέμπτη στο δυτικό τμήμα της βάσης.

Υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή στη Λιβύη είπε στην Al-Hadath: «Παρακολουθούσαμε την μεταφορά και εγκατάσταση του τουρκικού συστήματος εναέριας άμυνας Hawk με τα αξεσουάρ του από ραντάρ τις τελευταίες ημέρες».

«Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ενημερώθηκε ενώ ήταν στη Μισράτα ότι η βάση Uqba Bin Nafeh ήταν έτοιμη για χρήση. Οπότε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης αποφάσισε να την καταστρέψει μόλις μπει σε λειτουργία. Το ποσοστό καταστροφής του συστήματος είναι 100%».

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς του LNA στη Λιβύη.

Ωστόσο, η Al-Hadath Libya δημοσίευσε δορυφορική φωτογραφία χθες το βράδυ που -όπως υποστηρίζει- δείχνει τις φθορές στην αεροπορική βάση Al-Watiyah.

Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατέλαβε την αεροπορική βάση Al-Watiyah στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας αντεπίθεσής της τον Μάιο.

Έκτοτε, έχουν αναφερθεί φήμες, κυρίως από μέσα που σχετίζονται με το LNA, ότι η βάση θα χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη.

Πηγή

Το militaire.gr γράφει:

“Σφαλιάρα” στον φλύαρο Ακάρ και στην Τουρκία! “Κολυμπηθρόξυλο” τουρκικές θέσεις στη Λιβύη!

Η σφαλιάρα στον φλύαρο Τούρκο υπουργό Άμυνας Χ.Ακάρ, “έπεσε” στη Λιβύη, αλλά ο “ήχος” της θα ακούστηκε σίγουρα μέχρι την Άγκυρα!

Λίγες ώρες μετά από την παράσταση που έδωσε ο γραφικός πλέον Ακάρ από την Τρίπολη της Λιβύης, οι Τούρκοι που βρίσκονται στην Λιβύη πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο , δεν πήραν χαμπάρι τίποτα και βομβαρδίστηκαν ανηλεώς ,χωρίς ακόμη να ΄χουν καταλάβει και από ποιους!!!

Σε διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού γίνεται λόγος για ρωσικά ή και γαλλικά μαχητικά που διέλυσαν κυριολεκτικά τα συστήματα αεράμυνας που έχουν μεταφέρει οι Τούρκοι στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δίκτυο των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, οι δυνάμεις τους βομβάρδισαν την αεροπορική βάση Al-Watiyah στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο τα χτυπήματα και ο τρόπος που έγιναν δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι η …σφαλιάρα προέκυψε από αλλού.

Όπως και να ΄χει πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στην Τουρκία που παριστάνει το “κοκοράκι” της Μεσογείου.

Το nemesishd.eu γράφει:

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η AL-WATYA ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ

Απευθείας χτυπήματα έγιναν στη βάση Al Watya, στην Λιβύη όπου επιχειρούν από εκεί οι Τουρκικές δυνάμεις. Περισσότερες από τις επιδρομές στοχεύσαν πολλές τοποθεσίες στη βάση, ειδικά τη δυτική πλευρά της.

Είναι η βάση που δείχναμε χθες στο Livestream ότι έχει Τουρκικά αντιαεραπορικά HAWK.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Τούρκος Δοικητής είναι νεκρός μαζί με πολλές άλλες απώλειες.

Την ευθύνη ανέλαβε ο LNA επίσημα για το χτύπημα όμως τα μαχητικά του LNA δεν βρίσκονται σε εμβέλεια. Ίσως να έγινε το χτύπημα απά Γαλλικά ή Αιγυπτιακά μαχητικά.

https://twitter.com/warcoresponted/status/1279699217217437696?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1279699217217437696%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fnemesishd.eu%2Fnews%2Fkaigetai-al-watya-sti-livyi-plirofories-gi%2F
https://twitter.com/ISCResearch/status/1279706908593737728?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1279706908593737728%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fnemesishd.eu%2Fnews%2Fkaigetai-al-watya-sti-livyi-plirofories-gi%2F

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος γράφει:

«Λιβύη, σημαντικές εξελίξεις:
-Φαίνεται πως η Τουρκία τις τελευταίες ώρες δέχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό -όσο και ταπεινωτικό, μια μόλις μέρα μετά την «επίσκεψη» του ΥΠ. Αμύνης Ακάρ- χτύπημα στη Λιβύη.
Υπάρχουν αρκετά θύματα, στελέχη διαφόρων επιπέδων των Τουρκικών Εν. Δυνάμεων και όχι μόνο.
Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν με 8 ή 9 πυραύλους, τις εγκαταστάσεις των Τούρκων στο αεροδρόμιο alwatiya, το οποίο η Τουρκία εξοπλίζει και μετατρέπει σε δική της αυτόνομη βάση στη Λιβύη.
Σημαντικά στοιχεία:
-Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταστήσει αεράμυνα (πυραυλους hawk), δικά της ραντάρ και σύστημα παρεμβολών.
Κι όμως.
Χαμπάρι δε πήραν πριν γίνουν κολυμπηθρόξυλα.
Δύο πιθανότητες:
-Ή δεν είχαν ενεργοποιηθεί ακόμη, ή τους επιτέθηκαν αεροσκάφη με τεχνολογική υπέροχη, οπότε διάφορα τουρκικά παρά-σαιτς μιλούν για Γαλλικά η Ρωσικά αεροσκάφη.
Όπως και να έχει, πρόκειται για σφαλιάρα ολκής όσο και ουσίας.
Οι Τούρκοι, μετά τον κρύο ιδρώτα, ετοιμάζουν δυναμική απάντηση.
Σε εξέλιξη.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria