Στο εμπορικό κέντρο Ζέρβα η μεγαλύτερη έκθεση Lego στην Καστοριά - Δωρεάν είσοδος! - OlaDeka

Στο εμπορικό κέντρο Ζέρβα η μεγαλύτερη έκθεση Lego στην Καστοριά – Δωρεάν είσοδος!

Στο εμπορικό κέντρο Ζέρβα η μεγαλύτερη έκθεση Lego στην Καστοριά

Είσοδος Δωρεάν !!!!!!

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 4 Αυγούστου.

Καθημερινά 9πμ έως 4μμ στο χώρο του ΚΔΑΠ morfosi (2ος όροφος)

Εσείς γνωρίζατε πως η Καστοριά  έχει την μεγαλύτερη έκθεση Lego;

Στο Εμπορικό Καστοριάς στους χώρους που λειτουργεί το  ΚΔΑΠ morfosiτα παιδιά υλοποίησαν μία έκθεση, μέσα από  ένα αυτοτελές project που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον προγραμματισμό μιας εφαρμογής. Το project αρχικά βασίζεται στο επίσημο πρόγραμμα εργαστηρίων της Lego Education. 

Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού, τα παιδιά εξερεύνησαν έννοιες, φαινόμενα, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά αποκτώντας μια νέα εμπειρία στο μαγικό κόσμο του Lego. Κάθε δραστηριότητα “ντύνεται” με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Τα σημερινά παιδιά είναι ούτως ή άλλως εξοικειωμένα με την τεχνολογία και διαθέτουν πολλές καινοτόμες ιδέες. Εκεί παρεμβαίνουν οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ morfosi, παρέχοντάς τους τις γνώσεις και δίνοντάς τους όλα τα εφόδια για να τις υλοποιήσουν. Πράγματι, κάθε φορά εκπλήσσονται  ευχάριστα όλο και περισσότερο. Το μυαλό των παιδιών είναι μια ανεξάντλητη πηγή καινοτόμων ιδεών

Στόχος του ΚΔΑΠ morfosi είναι να δώσουνε στη νέα γενιά τις απαραίτητες γνώσεις κι έτσι να δημιουργήσουνε τους μελλοντικούς επιστήμονες. 

Και αν κρίνει κανείς τόσο από τις κατασκευές των παιδιών στην εν λόγω έκθεση ο στόχος αυτός μάλλον επιτυγχάνεται. Για μία ακόμη φορά οι μικροί μας φίλοι εντυπωσιάζουν με τις γνώσεις τους και βάζουν… το καπέλο μέχρι και στους ενήλικες με τις φοβερές ιδέες αλλά και την υλοποίησή τους.

Ιδού όλα τα ωραία επιτεύγματα των μαθητών:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria