Σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτική από το Σάββατο η χρήση μάσκας για όλους - OlaDeka

Σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτική από το Σάββατο η χρήση μάσκας για όλους

Οποιος εντοπιστεί να μην φορά μάσκα στα σούπερ μάρκετ θα πληρώσει πρόστιμα ύψους 150 ευρώ

Υποχρεωτική καθίσταται από το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα σούπερ μάρκετ έχουν ενημερωθεί ήδη και βρίσκονται σε διαδικασία ενημέρωσης του προσωπικού τους, ώστε να είναι έτοιμα να εφαρμόσουν από το πρωί του Σαββάτου τα μέτρα. Παράλληλα, σχεδιάζουν να αναρτήσουν στις εισόδους των καταστημάτων ενημέρωση προς τους καταναλωτές ότι απαιτείται η χρήση μάσκας για να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τα ψώνια τους, διαφορετικά – εάν εντοπιστούν από κλιμάκια ελέγχου – θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ (κατ’ άτομο).  

Πίεζαν οι λοιμωξιολόγοι για την εφαρμογή του μέτρου 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, η ανησυχία των ειδικών ήταν έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊόοι λοιμωξιολόγοι πιέζαν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και όχι μόνο. «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι μέσα και στους ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός», ανέφερε στο OPEN TV ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Η χρήση της μάσκας να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους», ανέφερε στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Ετσι το βράδυ της Παρασκευής, 17 Ιουλίου, και μετά τις πιέσεις των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria