Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί της Καστοριάς - OlaDeka

Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί της Καστοριάς

Την εμφάνιση τους κάνουν σιγά-σιγά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στο νομό της Καστοριάς. Η μειωμένη κίνηση που παρατηρήθηκε ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν στιγμές που νομίζει κανείς ότι στην Καστοριά δεν υπήρξε ποτέ άρση των περιοριστικών μέτρων. Η πόλη μοιάζει πιο έρημη από ποτέ και όσοι παραμένουν και δραστηριοποιούνται εδώ το βιώνουν ακόμη πιο έντονα.

Σε απόγνωση βρίσκονται το διάστημα αυτό και οι επαγγελματίες οδηγοί του συνεταιρισμού ραδιοταξί Καστοριάς και του σωματείου ‘’Άγιος  Χριστόφορος’’. Ο πρόεδρος τους Ευθύμιος Μπέλλος μας μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνούν σήμερα οι συνάδελφοι του  «Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει το νομό είναι κάτι το οποίο επηρεάζει κατά πολύ και το δικό μας επάγγελμα , καθώς αφορά στη γενικότερη κίνηση στην πόλη», δήλωσε ο κος Μπέλλος και υποστήριξε ότι: «Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κίνηση, αλλά ούτε και ενδιαφέρον. Είναι ένας νομός που εξαρτάται αποκλειστικά από τη γούνα. Η γούνα δεν πάει τα τελευταία χρόνια τόσο καλά, οπότε όλοι εξαρτόμαστε από εκεί. Άμα δε δοθούν κάποια κίνητρα να γίνουν επενδύσεις ή να δημιουργηθούν κάποια εργοστάσια στην περιοχή δυστυχώς οδηγούμαστε στην καταστροφή. Θα καταντήσουμε να γίνουμε ένα άσυλο προσφύγων, γιατί Καστοριανοί δεν θα υπάρχουν πλέον».

Αναμφίβολα η κρίση για τον οδηγό ταξί δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καστοριάς. Πως ήταν όμως η κατάσταση πριν την πανδημία; Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ραδιοταξί μας απάντησε: «Στο επάγγελμα μας.

Ελένη Μελά – ΕΦ. ΝΕΑ ΚΑΣΤΓΟΡΙΑ

Via

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria