Μακρόν σε Μέρκελ: Φτάσαμε ένα βήμα πριν από ανταλλαγή πυρών με τους Τούρκους στη Μεσόγειο - OlaDeka

Μακρόν σε Μέρκελ: Φτάσαμε ένα βήμα πριν από ανταλλαγή πυρών με τους Τούρκους στη Μεσόγειο

Γαλλία και Τουρκία βρίσκονται σε διαρκή ένταση τα τελευταία 24ωρα

Μια ανάσα από την ανταλλαγή πραγματικών πυρών σε πολεμικό επεισόδιο που θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις έφτασαν οι γαλλικές και τουρκικές ναυτικές δυνάμεις στη Μεσόγειο, σύμφωνα με όσα φέρεται να μετέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν στην Άνγκελα Μέρκελ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ανταποκριτής του Open TV στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, ο οποίος μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου πως σύμφωνα με όσα είπε ο γάλλος Πρόεδρος στη γερμανίδα Καγκελάριο «στο ναυτικό επεισόδιο στη Λιβύη φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή του Open TV, ο Μακρόν δεν έκρυψε στη Μέρκελ την ενόχλησή του για την τουρκική προκλητικότητα και κυρίως για το ψευδοσύμφωνο που έχει υπογράψει η Άγκυρα με την Τρίπολη και τη μεταφορά όπλων που την κατηγορεί ότι κάνει προς τη Λιβύη.

Το Παρίσι κατηγορεί ανοικτά την Τουρκία για παραβίαση του εμπάργκο όπλων με την υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί να υποστηρίζει, επίσης, ότι στις 10 Ιουνίου, τουρκικά πολεμικά φώτισαν τρεις φορές με ραντάρ στην ανατολική Μεσόγειο τη γαλλική φρεγάτα Courbet που βρισκόταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ για να ελέγξει αν το τουρκικό πλοίο, το Cirkin, μετέφερε παράνομα όπλα στη Λιβύη.

Η Courbet προχωρούσε σε έλεγχο του Cirkin δεδομένου ότι δεν απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του, δεν προσδιόρισε την ταυτότητά του και δεν ανέφερε τον τελικό του προορισμό.

Σύμφωνα με την την Παρλί, την οποία βέβαια η Άγκυρα διαψεύδει κατηγορηματικά, οι Τούρκοι ναυτικοί φόρεσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και στάθηκαν φέροντας ελαφρά όπλα.

Όπως, τέλος, ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής του Open, στο κυριακάτικο φύλλο της η Bild αποκαλύπτει το πώς η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria