Κορονοϊός: Έρχεται απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ - OlaDeka

Κορονοϊός: Έρχεται απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ

Η απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 21 Ιουλίου

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα είναι διψήφια καθημερινά και υπάρχει χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊούη υποχρεωτική χρήση της μάσκαςφαίνεται να επιστρέφει από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη για το OPEN TV, όλοι θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες στα σούπερ μάρκετ (και οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι). Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, η ανησυχία των ειδικών είναι έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση οι λοιμωξιολόγοι πιέζουν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και όχι μόνο. «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι μέσα και στους ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός», αναφέρει στο OPEN TV ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Η χρήση της μάσκας να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους», ανέφερε στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Οι όποιες αποφάσεις, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα έχουμε την επανεμφάνιση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις 18:00 για τον κορονοϊό. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μάλιστα, μιλώντας στο ethnos.gr την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που γίνονται κατά της πανδημίας. Δεν υπάρχει ούτε λόγος πανικού αλλά ούτε και λόγος εφησυχασμού».  

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria