«Κλήρωσε» για τα αναδρομικά 11μηνου - Ποιοι συνταξιούχοι βγαίνουν κερδισμένοι - OlaDeka

«Κλήρωσε» για τα αναδρομικά 11μηνου – Ποιοι συνταξιούχοι βγαίνουν κερδισμένοι

Eκείνοι που δεν έχουν ακόμη προσφύγει, διατηρούν το δικαίωμα διεκδίκησης εφόσον προσφύγουν τελικώς στη Δικαιοσύνη.

Αναδρομικά 11 μηνών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι Μάιο του 2016, δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τις πέντε αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι 250.000 συνταξιούχοι που ήδη έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια διεκδικώντας αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν υποστεί, για το επίμαχο χρονικό διάστημα, θα εισπράξουν αναδρομικά, ανάλογα με το ύψος των περικοπών.

Εκείνοι που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, ωστόσο δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους 11 μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Ωστόσο, για το χρονικό διάστημα από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 το ανώτατο δικαστήριο επανέλαβε προηγούμενη απόφασή του, σύμφωνα με την οποία αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria