Η Μέρκελ βάζει πλάτη στον Ερντογάν και μιλά για “περιοχές που διεκδικούν Ελλάδα και Κύπρος’ - OlaDeka

Η Μέρκελ βάζει πλάτη στον Ερντογάν και μιλά για “περιοχές που διεκδικούν Ελλάδα και Κύπρος’

Η Μέρκελ μίλησε στη Βουλή για τη γερμανική προεδρία στην ΕΕ, επικεντρώνοντας στην Τουρκία. Δεν είπε πουθενά τη λέξη κυρώσεις και επιβεβαίωσε ότι εκείνη μεσολάβησε για να γίνει η τηλεφωνική επαφή Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τι είπε η Μέρκελ για την Τουρκία; Πρώτον ότι είναι στρατηγικός εταίρος. Δεύτερον ότι  το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο στη βάση συμφωνιών με την Τουρκία.

Άφησε και μία …αιχμή για τα μάτια του κόσμου περί ανάγκης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ο Ερντογάν συστηματικά παραβιάζει αλλά κανένας δεν ασχολείται.

Η Μέρκελ μίλησε και για τις  τουρκικές γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές που διεκδικούν η Ελλάδα και η Κύπρος. Από ποιον τις διεκδικούν δεν μας εξήγησε…Κάτι που σου ανήκει δεν το διεκδικείς ,το υπερασπίζεσαι.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά συνομιλίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους», δήλωσε επιβεβαιώνοντας κατά έμμεσο τρόπο τις πληροφορίες για γερμανική μεσολάβηση που οδήγησε στην πρόσφατη συνομιλία του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria