Ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων στα τουρκικά παράλια απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου - OlaDeka

Ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων στα τουρκικά παράλια απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου

Το τρομερό είναι ότι η Ελλάδα ουδέποτε έχει απειλήσει τους Τούρκους με επίθεση για να κάνουν τέτοιες σκέψεις, αλλά κρίμα να τους χαλάσουμε το σενάριο

Για σοβαρό ενδεχόμενο η Τουρκία να αναπτύξει πυραύλους στα παράλιά της, απέναντι ακριβώς από τα νησιά του Αιγαίου, κάνει λόγο ο τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Καντίρ Ντογάν, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο Ντογάν, δεν αποκλείεται η Τουρκία να αναπτύξει τα συστήματα Bora και Atmaca, έναν πύραυλο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς, που έχει τη δυνατότητα να πλήξει πλοία, στα παράλια, ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο που η Ελλάδα αποφασίσει να της επιτεθεί.

Ένας δεύτερος τρόπος να αποτρέψει ελληνική επίθεση η Άγκυρα είναι η χρήση μαχητικών F-16 και drones.

«Η Τουρκία έχει περισσότερες από μία στρατιωτικές επιλογές. Τα συστήματά μας έχουν αποδείξει την αξία τους σε διάφορες περιοχές. Η ενεργή χρήση τους στην περιοχή θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντογάν.

Εκτός από τη Γενί Σαφάκ, εκτενείς αναφορές στην ελληνοτουρκική κρίση είχαν όλες οι τουρκικές εφημερίδες την Πέμπτη.

Κάποιες εξ αυτών μάλιστα έφτασαν να κάνουν λόγο ακόμα και για πόλεμο, ενώ συνολικά τα τουρκικά ΜΜΕ, τονίζουν ότι η χώρα τους είναι η «νικήτρια» από αυτή την ένταση που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria