Γιώργος Αλεξίου: “Επαναλειτουργία του λατομείου στον Γέρμα, καταστροφικού για το φυσικό περιβάλλον” - OlaDeka

Γιώργος Αλεξίου: “Επαναλειτουργία του λατομείου στον Γέρμα, καταστροφικού για το φυσικό περιβάλλον”

Πριν από 60 χρόνια περίπου δημιουργήθηκε ένα Λατομείο Μαρμάρου στον Γέρμα Καστοριάς, που προξένησε έως τώρα πολλές ζημίες στο φυσικό περιβάλλον τού χωριού.
Από τη λειτουργία του ο Γέρμας και οι κάτοικοί του, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είδαν απολύτως κανένα όφελος. Είχαν μόνο θορύβους από εκρήξεις φουρνέλων, μαρμαρόσκονες, μπάζα, καταστροφές στους δρόμους, περιβαλλοντικές ασχήμιες κλπ.
Πριν από λίγα χρόνια το Λατομείο έπαψε να λειτουργεί και οι κάτοικοι ανακουφίστηκαν.
Τελευταίως όμως, πληροφορήθηκαν με έκπληξη και οργή, ότι εν αγνοία τους κι ενώ είναι οι άμεσα σχετιζόμενοι μ’ αυτό, γίνονται ενέργειες από το Δήμο του Άργους Ορεστικού να ξαναλειτουργήσει ως Λατομείο αδρανών υλικών, που θα είναι πολύ πιο ρυπογόνο απ’ το προηγούμενο.
Οι Γερμανιώτες θέλουν να σταματήσουν αμέσως όλες οι ενέργειες για την ξαναλειτουργία του εν λόγω Λατομείου και να ενημερωθούν από το Δήμο για τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία του στο φυσικό περιβάλλον και στον ατμοσφαιρικό αέρα του χωριού τους.
Θέλουν επίσης να πάρουν σωστή θέση υπέρ του χωριού και γενικότερα υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος τής πατρίδας μας οι Βουλευτές του Νομού Καστοριάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria