Απεβίωσε στα 92 χρόνια ο τέως διευθυντής της Αγροτικής Τραπέζης Bόλου Βασίλης Καράτζιος, με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό - OlaDeka

Απεβίωσε στα 92 χρόνια ο τέως διευθυντής της Αγροτικής Τραπέζης Bόλου Βασίλης Καράτζιος, με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό

Του Θανάση Μπατσόπουλου

Απεβίωσε στα 92 του χρόνια  ο Βασίλης Καράτζιος στην  Αγριά  Βόλου,  όπου διετέλεσε Διευθυντής της Αγροτικής   Τράπεζας Βόλου τελευταία, ύστερα  από μια διαδρομή σε πολλά άλλα υποκαταστήματα της Τράπεζας σε διάφορες πόλεις,  όπως και σε αυτό της  Καστοριάς.

Ο Βασίλης  Καράτζιος  καταγόταν από το  Άργος  Ορεστικό με τόπο γέννησής του την Αετομηλίτσα. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στον ιερό Ναό του  Αγίου  Γεωργίου της Αγριάς  Βόλου χοροστατούντος  του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μαγνησίας κυρίου  Ιγνατίου.

Τον επικήδειο εκφώνησε η σύζυγος του αδελφού του Νικολάου Καράτζιου,   Αλέκα.

Αγαπητέ μου  Βασίλη

Μεγάλη η συντριβή για τον αποχωρισμό, μεγάλος και ο πόνος,  αλλά γλυκός. Έτσι τον  νοιώθω  Βασίλη γιατί πορεύεσαι στην μακαρία οδό, στην οδό με τα αναμμένα  ιλαρά κανδυλάκια και όχι με λαμπιόνια  λαμπερά που τυφλώνουν τα μάτια  και δεν βλέπουν το αληθινό  Ανέσπερο φώς.

Το φως που σε οδηγεί στην ανοικτή πύλη  του Παραδείσου για να σε υποδεχτεί ο Νυμφίος  Χριστός και να σου πει . Εσύ δούλε αγαθέ έμπα στον γάμο του  Κυρίου σου.

Πόσο με χαροποίησες  Βασίλη όταν έμαθα  ότι γονάτισες  καλοπροαίρετα κάτω από το ευλογημένο πετραχήλι  και μπολιάστηκες  με το άχραντο Σώμα  και το τίμιο αίμα  του γλυκύτατου  Σωτήρα  Χριστού μας.

Λίγες πτυχές της ζωής σου  της έζησα  όταν ανταμώναμε  τα καλοκαίρια στο Άργος Ορεστικό όπου και έζησες, για τους κινδύνους που πέρασες  ακόμα και όταν ήσουνα μικρό παιδί, ποτέ όμως δεν μίσησες  αυτούς που σε αδίκησαν.

Τελειώνοντας την πρωτοβάθμια  εκπαίδευσή σου στο  Άργος Ορεστικό, πεζοπορία πήγαινες στην  Καστοριά για να βγάλεις το Γυμνάσιο. Άθλος για ένα παιδί που ποθούσε με τέτοιες δύσκολες συνθήκες  να σπουδάσει.

Η πορεία σου  στην  Αγροτική  Τράπεζα   ξεκίνησε από το Άργος  Ορεστικό. Υπηρέτησες το επάγγελμα αυτό ακούραστα  με πάθος και ευσυνειδησία . Αξιώθηκες με την βοήθεια  του  Τριαδικού μας  Θεού να ανέβεις ψηλά. Απλόχερα βοήθησες συνανθρώπους  και ειδικά κτηνοτρόφους  όπου μεγάλωσες σε οικογένεια  με γονείς  στο επάγγελμα κτηνοτρόφων και ήσουν περήφανος γι αυτούς,  ειδικά για τον  πατέρα σου τον  Χαράλαμπο Καράτζιο,  ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια  Πρόεδρος του  χωριού σου, την όμορφη Αετομηλίτσα.

Η διαδρομή σου στην  Αγροτική  Τράπεζα  σε έφερε να υπηρετήσεις σε αρκετές πόλεις  της  Ελλάδος  με το αξίωμα του  Διευθυντή. Η ανιδιοτέλεια σου  η έντιμη ζωή σου  και πάντα με το αστείρευτο χαμόγελο σου,  αλλά και ευχάριστος  με έκανα να νοιώθω υπερήφανη  για σένα  τον  κουνιάδο μου τον  Βασίλη.

Η εντιμότητά σου  και η συνέπεια  στη δουλειά σου  εκτιμήθηκε  και έκανες πολλούς φίλους  να σε αγαπήσουν  και να σε σέβονται.

Στον  Βόλο όπου και υπηρέτησες  Διευθυντής  στην  Αγροτική Τράπεζα  συνταξιοδοτήθηκες  και τελικά εγκαταστάθηκες μόνιμα στην  Αγριά Βόλου  με την οικογένειά σου.

Δραστηριοποιήθηκες  στα δρώμενα της κοινωνίας  του τόπου  και αγαπήθηκες. Οικογενειάρχης σωστός  με δύο παιδιά  υπέροχα που έβγαλες  με αρχές χριστιανικές  και που διαπρέπουν στην  κοινωνία. Την Αγορίτσα  Αντιεισαγγελέα  Εφετών στην  Λάρισα και την  Αικατερίνη εκπαιδευτικό σε Κολέγιο των Αθηνών, παντρεμένη με  τον  Στυλιανό Αναγνώστου με δύο χαριτωμένα  εγγόνια  τον  Κωνσταντίνο και την  Ευρυδίκη  και την σύζυγό σου που στάθηκε πάντα με αγάπη δίπλα σου.

Τελειώνοντας  νοιώθω την ανάγκη να σου ζητήσω  να με συγχωρέσεις  αν κάποτε  σε λύπησα. Η καρδιά  Βασίλη είναι πηλός  που πλάθεται όμως όταν ο πηλός  μπει στον  φούρνο γίνεται σκληρός.  Έτσι συμβαίνει με  τον χωματένιο άνθρωπο. Πικραίνουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε  ακόμα και αυτούς  που αγαπάμε. Ένα συγγνώμη  είναι η ευγένεια που γίνεται ευχάριστη στον τριαδικό μας θεό. Έτσι τώρα νοιώθω  να ζητήσω συγγνώμη. Και τώρα οι φίλοι σου  οι γύρω συγγενείς σου,  σου λέμε το αντίο στην αιώνια σου κατοικία  στην θριαμβεύουσα Εκκλησία, στην  Νέα Ιερουσαλήμ.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας  Βασίλη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria