Αναστάτωση στο Κιλκίς για τις ενέργειες περί μεταφοράς της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας - OlaDeka

Αναστάτωση στο Κιλκίς για τις ενέργειες περί μεταφοράς της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γούναρης, συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» Θωμά Δημόπουλο με την ευκαιρία της επίσκεψης στην έδρα της Ταξιαρχίας για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί συνεργασίας Δήμου Κιλκίς και στρατού και η θετική συμβολή του τελευταίου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς κατέστησε το Μέραρχο κοινωνό της αναστάτωσης που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ενέργειες και σχόλια περί δυνητικής απεγκατάστασης του στρατιωτικού σχηματισμού της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας και της μεταφοράς του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ). Οι θεσμικοί φορείς είναι κάθετα αντίθετοι στην προοπτική αποδυνάμωσης της περιοχής μας από την παρουσία του στρατού τόνισε ο κ. Κυριακίδης και ενημέρωσε τον κ. Γούναρη για την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας, που απεστάλη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με τη συνυπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, του ιδίου ως Δημάρχου Κιλκίς και του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, για το ζήτημα αυτό, παρέπεμψε στη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όπου διευκρινίζεται ότι με βάση την υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση στη διάταξη των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας «Πόντος».
Ο Δήμαρχος Κιλκίς επαίνεσε το αξιόμαχο των στρατιωτικών δυνάμεων της 71ης Ταξιαρχίας ενώ δήλωσε, τέλος, ότι προσβλέπει σε μια δημιουργική συνεργασία με τον Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού επ’ ωφελεία του τόπου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria