Στο Ισραήλ έφτιαξαν μπριζόλες με χρήση 3D εκτυπωτή! (vid) - OlaDeka

Στο Ισραήλ έφτιαξαν μπριζόλες με χρήση 3D εκτυπωτή! (vid)

Υπάρχει κρέας που δεν προέρχεται από ζώα; Και αν ναι, πώς το παράγουμε; Με 3D εκτυπωτή, απαντούν επιστήμονες από το Ισραήλ, που ευελπιστούν μ΄αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Οι Ισραηλινοί ερευνητές φιλοδοξούν να φτιάξουν κρέας που δεν προέρχεται από ζώα, καλλιεργώντας ζωικά κύτταρα ή χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτές.

Στην πόλη Ρεχοβότ, έξω από το Τελ Αβίβ, η πρωτοπόρος στον συγκεκριμένο τομέα εταιρεία Redefine Meat πειραματίζεται με 3D εκτυπωτές για να φτιάξει συνθετικό κρέας, φυτικής προέλευσης.

Από τον εκτυπωτή βγαίνει μια ερυθρόλευκη μάζα, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές περιέχει λίπος, μυϊκή δομή και αίμα.

Και τα τρία συστατικά έχουν αποκλειστικά φυτική βάση. Για αυτήν τη μπριζόλα δεν χρειάστηκε να σφαγιασθεί κάποιο ζώο.

Ο επικεφαλής της εταιρίας, Εσχάρ Μπεν-Σιτρίτ, είπε στη DW:

«Στόχος μας είναι ένας εκτυπωτής να αντικαταστήσει μια αγελάδα και να παράγει 250 κιλά κρέας κάθε μέρα. Δεν βλέπω το λόγο γιατί το προϊόν μας να μην καταναλώνεται σε ολόκληρη τη γη. Μη ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με την κλιματική αλλαγή, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας. Έτσι μπορούμε να την καταπολεμήσουμε. Και παράλληλα να δώσουμε στην ανθρωπότητα ένα πιο υγιεινό φαγητό».

Όλα καλά, αλλά η γεύση;

Στον εκτυπωτή αναμειγνύονται, μεταξύ άλλων, φυτικές πρωτεΐνες, λίπος και νερό δημιουργώντας ένα υποκατάστατο κρέατος, το οποίο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, είναι γευστικό. «Αναλύουμε τα συστατικά αυτά που κάνουν τέλεια μια μπριζόλα. Και μετά σκεφτόμαστε πως θα τη φτιάξουμε σε συνθετική βάση. Τρία είναι τα κύρια συστατικά: μυϊκή δομή, αίμα και λίπος. Αυτά προσπαθούμε να κατασκευάσουμε για να έχουμε μια τέλεια, όμορφη μπριζόλα», λέει ο Αλεξέι Τόμσοφ, υπεύθυνος της εταιρίας για το μείγμα των συστατικών.

Το θέμα είναι ότι κανείς μέχρι τώρα, εκτός εταιρείας, δεν έχει δοκιμάσει μια τέτοια μπριζόλα, συνεπώς το ερώτημα της γεύσης παραμένει. Ο επικεφαλής της Redefine Meat παραδέχεται ωστόσο ότι η γεύση θα πρέπει να βελτιωθεί και προσθέτει ότι βόειο κρέας στη μορφή που το γνωρίζουμε υπάρχει εδώ και περίπου 10.000 χρόνια, ενώ οι προσπάθειες δημιουργίας συνθετικού κρέατος ξεκινούν μόλις τώρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria