Ψευτογιατρός: Αυτός είναι ο 47χρονος – Κρίθηκε προφυλακιστέος [vids & pic] - OlaDeka

Ψευτογιατρός: Αυτός είναι ο 47χρονος – Κρίθηκε προφυλακιστέος [vids & pic]

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία του 47χρονου ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός με το όνομα «Νίκος Κοντός». Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής. Η διάταξη για τη γνωστοποίηση των στοιχείων του εκδόθηκε μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να προσέλθουν στις αρχές πολίτες που απευθύνθηκαν σε αυτόν για ζητήματα υγείας.

Ο 47χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και πλέον είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ οι αρχές αναζητούν συνεργάτες του. Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων καρκινοπαθών παιδιών 14 και 16 ετών που πέθαναν, καθώς ο 47χρονος είχε πείσει τους οικείους τους να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν για σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Στην πορεία, στα θύματα του «ειδικού επιστήμονα», που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής.

Ο «γιατρός» προσέγγιζε βαριές περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας «εξελιγμένα» φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φαίνεται πως είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ. Βασικό ρόλο στη δράση του 47χρονου φαίνεται να έχει η σύζυγος του, η οποία εμφανιζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Προφυλακιστέος

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο «ψευτογιατρός» κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 11:30 στον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, φορώντας καπέλο τζόκεϊ, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι: «Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως τα σκευάσματα τα χρησιμοποιούσε γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό. Παράλληλα, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «ψευτογιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδράς αμοιβής τις «γνώσεις» του σε βαριά νοσούντες ασθενείς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria