Το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας είναι υπόθεση του λαού της - OlaDeka

Το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας είναι υπόθεση του λαού της

Ανακοίνωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων για την απολιγνιτοποίηση

Την αντίθεσή τους στα σχέδια «απολιγνιτοποίησης» και «πράσινης μετάβασης», που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αποτελούν στρατηγική κατεύθυνση για νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας, με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του λαού της περιοχής, εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τις συναντήσεις που έχει αυτή την περίοδο ο συντονιστής εκ μέρους της κυβέρνησης κ. Μουσουρούλης, στις οποίες οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα συμμετάσχουν. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:  

«Το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας είναι υπόθεση του λαού της, των αγώνων του, των διεκδικήσεών του για να καλυφθούν ολόπλευρα οι σύγχρονες ανάγκες του, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για φθηνή ενέργεια και θέρμανση, για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, για δωρεάν Παιδεία και Υγεία, κ.ά.

Αντίθετα, η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μονοπωλιακοί όμιλοι ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον για την περιοχή και το λαό της. Τα σχέδια “απολιγνιτοποίησης” και “πράσινης μετάβασης” δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αποτελούν στρατηγική κατεύθυνση για νέα πεδία “πράσινης” κερδοφορίας, με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του λαού της περιοχής (μεγάλη ανεργία, ένταση ενεργειακής φτώχειας, προβλήματα με την τηλεθέρμανση, κ.ά.).

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν ορίσει ως Συντονιστή τον κ. Μουσουρούλη, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στην περιοχή μας για μια σειρά συναντήσεων.

Οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, σε δήμους και περιφέρεια, δεν έχουμε καμία θέση σε τέτοιες συναντήσεις, οπότε και δεν θα παραβρεθούμε. Είναι συναντήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση των “πράσινων μπίζνων”, σε βάρος της περιοχής και του λαού της. Δεν συμμετέχουμε και δεν δίνουμε άλλοθι σε προσχηματικούς διαλόγους που έχουν ως στόχο να κερδίσουν χρόνο για λογαριασμό των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης, να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό. Άλλωστε, είναι ένας διάλογος που διεξάγεται σε ένα ξένο για εμάς και το λαό της περιοχής στρατόπεδο.

Η Δυτική Μακεδονία, όπως και η χώρα συνολικά, έχουν όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για να βαδίσουν ένα δρόμο ανάπτυξης που θα στοχεύει στη λαϊκή ευημερία και όχι στην αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στον παραπάνω δρόμο είναι η σημερινή οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας, όπου κουμάντο κάνουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτή η οργάνωση της οικονομίας είναι που πρέπει να ανατραπεί για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού όλες οι δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.

Στην υπόθεση αυτή, οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Είναι και δικιά μας υπόθεση η στήριξη των αγώνων που διεξάγει ο λαός της περιοχής μας μέσα από τις μαζικές του οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και το συντονισμό τους. Αυτό είναι το δικό μας στρατόπεδο».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria