Τα κορίτσια-βιτριόλι που δεν κατάφεραν να γίνουν Σκορδά και Μενεγάκη - OlaDeka

Τα κορίτσια-βιτριόλι που δεν κατάφεραν να γίνουν Σκορδά και Μενεγάκη

«Λοιπόν, καθήστε να σας πούμε τι έγινε με τα κορίτσια και το βιτριόλι»

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ

Λοιπόν, καθήστε να σας πούμε τι έγινε με τα κορίτσια και το βιτριόλι.

Να σας πούμε σε ποια παγίδα έπεσαν από μικρές γιατί αυτό έχει τη σημασία του.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Τα κορίτσια ξεκίνησαν από τα δύο κοντινά χωριά της Αμφιλοχίας με το όνειρο να γίνουν κάτι σαν Σκορδά, Μενεγάκη, Σπυροπούλου-έστω και στη χειρότερη, πιο ελαττωματική έκδοσή τους.

Άλλωστε κάτι τέτοιο ήταν μονόδρομος στη προσπάθεια να ξεφύγουν από τη φτώχια με εφόδιο την λαική μεν αλλά εντυπωσιακή δε εμφάνισή τους σύμφωνα με την λαική εκδοχή του εντυπωσιακού.

Αρχικά η τηλεόραση και στη συνέχεια τα social media στάθηκαν οι σχολές εκπαίδευσης σ΄αυτή την κατεύθυνση.

Τα κορίτσια λοιπόν με όση “εκπαίδευση” και αυτοβελτίωση σ΄αυτή την κατεύθυνση κατάφεραν να πετύχουν ρίχτηκαν στη ζούγκλα της πρωτεύουσας.

Το γεγονός ότι ήταν αντίζηλες από τα μικρά τους χρόνια θα στεκόταν μοιραίο όσο αφορά την εγκληματική ενέργεια αλλά όλα είχαν πάρει το δρόμο τους όταν οι δυο τους αποφάσισαν να αποδράσουν από τη μιζέρια της επαρχίας με την κλασσική συνταγή της εντυπωσιακής ξανθιάς που πιστεύει ότι αρκεί η εμφάνιση για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Το κοινό τους στοιχείο πέρα και από την προσωπική τους αντιζηλία ήταν η δίψα για κοινωνική άνοδο και επιτυχία με τον ξανθό τρόπο.

Και πράγματι δεν κατάφεραν και λίγα εάν σκεφθεί κανείς ότι με μισθούς πάνω κάτω 700 ευρώ κατάφεραν να ζουν στην ακριβή πρωτεύουσα, να αγοράζουν ρούχα και να ταξιδεύουν όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει στα προφίλ τους.

Τα κορίτσια μέσα από την όποια αυτοεκπαίδευση που είχαν και με όπλο την εμφάνιση η οποία ελκύει συγκεκριμένο στυλ ανδρών είχαν πετύχει να κάνουν μια ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Από αυτή την άποψη ένας από τους πρώτους στόχους είχε επιτευχθεί. Μάλιστα η μία από τις δύο είχε πάρει μέρος και σε τηλεπαιγνίδι στο δρόμο προς τη δόξα.

Δυστυχώς γι αυτές η τύχη και οι γνωριμίες δεν ήταν τέτοιες ώστε να τους επιτρέψουν να γίνουν Σκορδά, Μενεγάκη, Σπυροπούλου αν με εννοείς αγαπητέ, οξυδερκή αναγνώστη. Μπορεί να μην το είχαν ή να μην έπεσαν στα χέρια του κατάλληλου μάνατζερ ο οποίος θα τις έβαζε στα σαλόνια με αποτέλεσμα να μείνουν ανάμεσα στα αλώνια και στις παρυφές τω σαλονιών.

Αυτή η αποτυχία στα 35 άρχισε να γίνεται αρκετά επώδυνη για τις ζωές τους. Είχαν περάσει καλά αλλά δεν είχαν φθάσει στο στόχο. Ο χρόνος προσέθετε κιλά και απελπισία. Ηταν κι εκείνη η παλιά αντιζηλία η οποία απουσία σε συνδυασμό με την αποτυχία να πετύχουν τον τελικό στόχο μετατράπηκε σε βιτριολικό μίσος μεταξύ τους.

Τόσο το θύμα όσο και η δράστης είναι πλέον αμφότερες θύματα και κυρίως κρατάνε πράγματα για τον εαυτό τους.

Οι λεπτομέρειες και οι πραγματικοί λόγοι του βιτριολικού μίσους της μιας για την άλλη είναι καλά κρυμμένες στο υποσυνείδητό τους και γύρευε και που αλλού. Σε ποιους σκοτεινούς σταύλους και αχυρώνες.

Του μυαλού…

Η φωνή της γυναίκας με το βιτριόλι απομαγνητοφωνήθηκε και καταγράφηκε στην ογκoδέστατη δικογραφία. Δύο κλήσεις που έκανε με την τηλεκάρτα, και μία ακόμη στον κηπουρό από το Μπαγκλαντές, αποκάλυψαν την ταυτότητά της.
1η κλήση

Στις 22:51, στις 18 Μαΐου 2020 καλεί την εταιρεία ραδιοταξί. Η κλήση διαρκεί 157 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για την πρόβα ή αναβολή της επίθεσης στις 19 Μαΐου, καθώς το θύμα της επίθεσης πήγε νωρίτερα στην εργασία της και η δράστις δεν την πρόλαβε…

Εταιρεία: Καλησπέρα, MY WAY, παρακαλώ.

Δράστις: Καλησπέρα σας.

Εταιρεία: Γεια σας, δώστε μου ένα τηλεφωνάκι.

Δράστις: Δεν σας άκουσα, συγνώμη;

Εταιρεία: Ένα τηλέφωνο, κυρία.

Δράστις: Δεν έχω τηλέφωνο, έχω βλάβη και θέλω ταξί για αύριο το πρωί στη Θησέως. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα να το προπληρώσω το πρωί στις 09:30;

Εταιρεία: Θέλω ένα τηλέφωνο, μωρέ κυρία, μη χρειαστώ κάτι, μισό λεπτάκι μην κλείσετε… Για το ταξάκι το πρωί.

Δράστις: Ναι, παρακαλώ.

Εταιρεία: Καλησπέρα, για τώρα είναι το ταξί ή για το πρωί;

Δράστις: Αύριο το πρωί 09:25.

Εταιρεία: Για ραντεβού θέλετε δηλαδή;

Δράστις: Ναι, ναι.

Εταιρεία: Ωραία.

Δράστις: Θέλω να με περιμένει μισή ώρα, θα προπληρώσω επιτόπου.

Εταιρεία: Μισό λεπτό, κυρία… Γράψτε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσετε με τον οδηγό.

Δράστις: Α, ωραία, για πείτε μου.

Εταιρεία: 6983…

Δράστις: Μισό λεπτό, μισό λεπτό να βγάλω ένα χαρτί.

Εταιρεία: Ευχαριστώ πολύ.

Δράστις: Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ, γεια σας.
2η κλήση

Στις 09:13, στις 19 Μαΐου 2020 ακολουθεί η δεύτερη κλήση, διάρκειας 179 δευτερολέπτων.

Δράστις: Θα ήθελα παρακαλώ πολύ ένα ταξί.

Εταιρεία: Ναι.

Δράστις: Για τώρα για τις 09:30 το πρωί, για Ελευθερίου Βενιζέλου 231.

Εταιρεία: Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε πρώτα ένα τηλέφωνο;

Δράστις: Ε, δεν έχω κινητό, είμαι με βλάβη και έχω μόνο το αμερικανικό νούμερο.

Εταιρεία: Πες το μου, δεν πειράζει.

Δράστις: Μισό λεπτάκι, μισό γιατί δεν το θυμάμαι, βέβαια. Όχι, δεν θα σας το δώσω γιατί δεν πιάνει, ε, λόγω του ότι δεν το έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα ε… είναι εφικτό να είναι εκεί πέρα ένα ταξί να με περιμένει να το προπληρώσω;

Εταιρεία: Ε… πού θα πάτε, βοηθήστε με λίγο.

Δράστις: Για ΜΕΤΣ.

Εταιρεία: Ένα λεπτάκι, παρακαλώ. Σε ποια διεύθυνση επιθυμείτε;

Δράστις: Στο νεκροταφείο.

Εταιρεία: Σε ποιο νεκροταφείο;

Δράστις: Α, πού θέλω να πάω, ε… 231.

Εταιρεία: Σε ποια διεύθυνση θα είστε;

Δράστις: Α, συγνώμη δεν κατάλαβα, Ελευθερίου Βενιζέλου 231.

Εταιρεία: Ποια περιοχή;

Δράστις: Είναι Καλλιθέα, είναι στο ρεύμα προς Αθήνα, όχι στο ρεύμα προς Φάληρο.

Εταιρεία: Ωραία και θα πάτε πού;

Δράστις: Ε… ΜΕΤΣ στον Άγιο Ιωάννη.

Εταιρεία: Και το θέλετε στις 09:30;

Δράστις: 09:30 θα το προπληρώσω γιατί θέλω να με περιμένει 20 λεπτά περίπου με μισή ώρα όσο γράψει.

Εταιρεία: Και να σας γυρίσει;

Δράστις: Όχι, όχι, έχω δύο συνεντεύξεις, πρέπει να περιμένει ένα ταξί για να πάω καπάκι στην άλλη.

Εταιρεία: Να σας πως ποιο αυτοκίνητο θα είναι.

Δράστις: Ωραία, για να μην ψάχνω.

Εταιρεία: 8, είναι μια κοπέλα οδηγός.

Δράστις: Τέλεια, τέλεια.
Έψαχνε βιτριόλι σε ανθοπωλείο;

Στις 18 Μαΐου 2020 γυναίκα μάρτυρας καταθέτει ότι από τις 14:15 έως και τις 15:00 βρισκόταν σε ανθοπωλείο-φυτώριο στην Καλλιθέα προκειμένου να αγοράσει διάφορα φυτά.

“Κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν έξω από το κατάστημα και περίμενα να εξυπηρετηθώ, ήρθε μια άγνωστη γυναίκα από πίσω μου και ζήτησε από τον υπάλληλο του καταστήματος να της δώσει βιτριόλι. Τότε γύρισα να την κοιτάξω, καθώς μου έκανε εντύπωση αυτό που ζήτησε και αντίκρισα μια γυναίκα, με ύψος από 1,56 και ηλικίας μεταξύ 30 και 40, αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών και ντυμένη με καθημερινά ρούχα και φορούσε παντελόνι. Άλλα χαρακτηριστικά δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω και δεν γνωρίζω αν πραγματοποίησε τελικά την αγορά”, καταθέτει η μάρτυρας.
Ενέδρα και στο σπίτι της Ιωάννας;

Ένας ένοικος του Μοσχάτου κοντά στο σπίτι της Ιωάννας κατέθεσε στους αστυνομικούς ένα περιστατικό που είχε καταγραφεί στις 22 Ιανουαρίου 2020 κάτω από το σπίτι της 34χρονης.

Ο μάρτυρας καταθέτει: “Στις 22:00 εκείνο το βράδυ μπήκε ο γιος μου τρομαγμένος στο σπίτι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19:45 της ίδιας μέρας όταν έφευγε για το φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά ‘Ψάχνετε κάτι;’. Τότε έφυγε με ταχύ βήμα προς την οδό Χρ. Σμύρνης. Μετά από δύο ημέρες, την 24/1/2020, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι είχε εξαφανιστεί. Στις 27/1/2020, περί την 20:30, ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε η σύζυγός μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας το ίδιο άτομο να περπατά επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα στο χέρι, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα. Να επισημάνω ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η παθούσα. Μετά από μερικές ημέρες, νομίζω ήταν αρχές Φεβρουαρίου, περί ώρα 21:00, ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία, συνάντησα στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου, τη σύζυγό μου και τη γειτόνισσα, οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι, πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μετά από περίπου 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και μαζί με τη γειτόνισσα κατεβήκαμε μαζί κάτω. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών είδαμε τη γυναίκα αυτή και κινηθήκαμε προς το μέρος της. Έκανε την αδιάφορη αλλά της φώναξα ‘Να σας ρωτήσω κάτι’. Μόλις άκουσε τη φωνή μου πέρασε στην απέναντι πλευρά, συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα ‘Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα. Θέλεις κάτι;’ Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε ‘Δεν θα σας δώσω αναφορά’. Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξαναέρθει κάτω από το σπίτι και τότε αυτή μου είπε αυστηρά ‘Θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος’. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε. Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα του κορονοϊού και δεν κυκλοφορούσε κανείς”.
Ο αστυνομικός που τη συνέλαβε

“Σήμερα και περί ώρα 07:00 και ενώ βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία με έτερους συναδέλφους μου, θέσαμε σε διακριτική επιτήρηση την οικία της Ε… Κ… που βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου, Αβύδου …. . Περί ώρα 08:10 η ανωτέρω εξήλθε της οικίας της και κινήθηκε επί της οδού Αβύδου. Της γνωστοποιήσαμε την ιδιότητά μας και της ζητήσαμε να παραδώσει το δελτίο αστυνομικής της ταυτότητας, καθώς επίσης να μας ακολουθήσει. Ωστόσο, εκείνη αρνήθηκε τη διενέργεια του ελέγχου, μας αγνόησε και συνέχισε να κινείται επί της οδού Αβύδου. Εν τέλει, στη διασταύρωση των οδών Αβύδου και Αγίου Γερασίμου ακινητοποιήσαμε την ανωτέρω και από τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε και συγκεκριμένα εντός της μαύρης τσάντα χειρός που έφερε στο αριστερό της χέρι βρέθηκαν τα κάτωθι: Μια χειρουργική μάσκα μιας χρήσης χρώματος μπλε, μια περούκα χρώματος καστανόξανθου, μια τηλεκάρτα, δύο κινητά τηλέφωνα, έξι έγγραφα με ιδιόχειρες σημειώσεις, ένα πακέτο σύνδεσης, μια κάρτα διαδρομών”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria