ΣΩΜ. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - Την ώρα που οι σύνδεσμοι των επιχειρηματιών ζητούν ζεστό χρήμα, κόβουν το ρεύμα σε φτωχούς και ανέργους - OlaDeka

ΣΩΜ. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – Την ώρα που οι σύνδεσμοι των επιχειρηματιών ζητούν ζεστό χρήμα, κόβουν το ρεύμα σε φτωχούς και ανέργους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα συνεχίζεται η προσπάθεια να εμπεδωθεί στο πετσί της πλειοψηφίας του λαού η καραμέλα του «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», της «εθνικής ομοψυχίας» και του «να βάλουμε πλάτη όλοι για να βγούμε από την κρίση».

Η πραγματικότητα όμως είναι πεισματάρα και αποδεικνύει περίτρανα ποιοί είναι αυτοί που θα βάλουν την «πλάτη» που έχει ήδη «στραβώσει» από την προηγούμενη κρίση που και αυτή όπως και κάθε άλλη φορτώθηκε πάνω τους.

Tην  ίδια ώρα που μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και καναλάρχες εξοπλίζονται με ζεστό χρήμα μέσα από τα “δωράκια” της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι ενώσεις των επιχειρηματιών του κλάδου της γούνας ζητάνε κι άλλο ζεστό χρήμα, οι εργαζόμενοι, οι χιλιάδες άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού Καστοριάς όπως και σε όλη τη χώρα βλέπουν τα δικαιώματά τους να πέφτουν στο κενό, βλέπουν να τους κόβεται το ρεύμα χωρίς καμία προειδοποίηση μέσα σε όλα τα άλλα.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε συνταξιούχο χήρα γυναίκα στην πόλη της Καστοριάς, χωρίς καμία προειδοποίηση, επειδή δεν πληρώθηκαν δυο δόσεις την περίοδο της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού!

Μάλιστα με βάση πληροφορίες σε ένα σύνολο 30.000 περίπου λογαριασμών που εκδίδονται στο νομό οι 6.000 ενδέχεται να αντιμετωπιστούν αντίστοιχα. Χωρίς να προσμετρούνται και όλοι αυτοί που κόβουν από βασικές ανάγκες τους για να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας και βέβαια δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε μια σειρά άλλα  ζητήματα  της καθημερινής επιβίωσης.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το λαό μας που η κυβέρνηση της ΝΔ, με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%,ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης», που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις. Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της, από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.Επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια. Χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ που εκδίδονται και οι αυξήσεις της τάξης του 40% στα δημοτικά τέλη που ψήφισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου Καστοριάς! Όλοι μαζί σε σύμπλευση για να ματώσουν το λαό και να περισώσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Αυτή είναι λοιπόν η πλάτη που θέλουν να βάλουμε. Να ματώσουμε πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, να χάσουμε και το ίδιο μας το σπίτι. 

Άμεσα το σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας και ιματισμού Καστοριάς προχώρησε σε παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ με αίτημα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο συγκεκριμένο νοικοκυριό, χωρίς καμία περεταίρω οικονομική επιβάρυνση. Αυτός είναι και ο δρόμος για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και του λαού της περιοχής. Η οργανωμένη απάντηση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του μέσα από τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους του, βάζοντας στο στόχαστρο τον ορατό ιό.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, ώστε να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, να μην πληρώσουμε εμείς και πάλι την κρίση τους. 

Απαιτούμε:

  • Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Καμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τις επανασυνδέσεις του ρεύματος
  • Να σταματήσουν αμέσως μέτρα όπως οι κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε τηλεπικοινωνίες και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να δοθεί έκτακτο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να παρθούν πίσω να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις που τσακίζουν το εισόδημα και τους όρους εργασίας των εργαζομένων
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας καλούμε  σε νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στις 11π.μ. ημέρα Τρίτη   

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΙΣΤΩΝ –ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0ΓΕ

30-05-2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria