Πρόγραμμα μίσθωσης καταλυμάτων με δωμάτια - καραντίνας για 30 ευρώ - OlaDeka

Πρόγραμμα μίσθωσης καταλυμάτων με δωμάτια – καραντίνας για 30 ευρώ

Τα ξενοδοχεία θα λαμβάνουν 30 ευρώ την ημέρα για κάθε δωμάτιο που θα μετατρέπεται σε χώρο καραντίνας

Πρόγραμμα ξενοδοχείων καραντίνας θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο προδημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση ξενοδοχείων σε όλη την επικράτεια, τα οποία εφόσον επιλεγούν, θα λαμβάνουν 30 ευρώ την ημέρα για κάθε δωμάτιο που θα μετατρέπεται σε χώρο καραντίνας. Προϋπόθεση είναι τα ξενοδοχεία αυτά να διαθέτουν εστιατόριο ή κυλικείο. Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόσκληση, η οποία αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού, (www.mintour.gov.gr), το υπουργείο κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, πρόκειται να μισθώσει τουριστικά καταλύματα μορφής ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων και Δωματίων (ΕΕΔΔ), για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, κατά προτεραιότητα προκρίνονται τα τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο ή κυλικείο για την παροχή πρόχειρου γεύματος). Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID-19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κ.υ.ε.) που λειτουργούν εντός αυτών των τουριστικών καταλυμάτων θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους διαμένοντες στο κατάλυμα, ενώ θα πρέπει να τηρούνται από το προσωπικό όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας τόσο κατά την παρασκευή φαγητού όσο και κατά τη διανομή του σε δίσκους που θα τοποθετούνται έξω από την πόρτα κάθε δωματίου.

Το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα της παρούσας πρόσκλησης αναλαμβάνει το Υπουργείο Τουρισμού και υπολογίζεται ανά δωμάτιο διαμορφούμενο σε 30 ευρώ/ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και 10 ευρώ/ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά. Στην πρόσκληση επισημαίνεται ότι απαγορεύεται ρητά η λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών εντός των επιλεγέντων τουριστικών καταλυμάτων και γι΄αυτό σε περίπτωση που η επιχείρηση διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας πισίνας, η οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού θα προβαίνει στην αναστολή ισχύος της καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνει με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής, την βέλτιστη αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και με γνώμονα τα κριτήρια των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε Περιφέρειες που εμφανίζουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες όπως αυξημένη τουριστική κίνηση και νησιωτικότητα.

Τα καταλύματα που θα επιλεγούν θα πρέπει μεταξύ άλλων να βρίσκονται σε τοποθεσία που να επιτρέπει πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες (πχ ασθενοφόρο) και να εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Όσον αφορά τα δωμάτια φιλοξενίας, πρέπει να έχουν φυσικό επαρκή αερισμό και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει ο τεχνητός αερισμός να παρέχει 100% φρέσκο αέρα χωρίς ανακύκλωση. Βάσει των προδιαγραφών, οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται καθημερινά (με διάλυμα 1 μέρος οικιακής χλωρίνης και 99 μέρη νερού ή αιθανόλης 70%) και να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Επίσης η διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος οφείλει να τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο τουριστικό κατάλυμα – όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail) -, ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων. Οι συγκεκριμένες μισώσεις ορίζεται ότι δεν μπορούν να έχουν διάρκεια πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να καλούν στο υπουργείο Τουρισμού στα τηλέφωνα: 210 3736396, 210 3736020, 210 3736188.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria