Ο Έλληνας (πια) Τομ Χανκς, ήρωας του 1821 – Ποιον θα υποδύεται σε επική ταινία για την επανάσταση - OlaDeka

Ο Έλληνας (πια) Τομ Χανκς, ήρωας του 1821 – Ποιον θα υποδύεται σε επική ταινία για την επανάσταση

Ο Τομ Χανκς σε ταινία για το 1821! Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, που απέκτησε τον περασμένο Μάρτιο ελληνική ιθαγένεια, θα πρωταγωνιστήσει σε διεθνή κινηματογραφική παραγωγή για την ελληνική Επανάσταση.

Ο Χανκς, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, διατηρεί εξοχική κατοικία στην Αντίπαρο κι έχει βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος, θα υποδυθεί έναν ξένο φιλέλληνα που συγκινημένος και επηρεασμένος από τον αγώνα των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έρχεται στην επαναστατημένη Ελλάδα για να καταγράψει με την πένα του τα γεγονότα, αλλά και να συμπράξει με τους ήρωες με τα τσαρούχια, τις φουστανέλες και τη μεγάλη πίστη τον Θεό, με στόχο την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Η αγάπη του Τομ Χανκς για την Ελλάδα είναι μεγάλη και τον έχουμε δει πολλάκις σε στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Αντίπαρο αλλά και στην Αμερική στην ελληνορθόδοξη εκκλησία να κρατά τον επιτάφιο του Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή. Με άλλα λόγια ο χολιγουντιανός αστέρας θα υποδυθεί λίγο πολύ τον εαυτό του, καθώς είναι κι ο ίδιος ένας λαμπρός σύγχρονος φιλέλληνας.

Μάλιστα, ο ίδιος και η γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον γύρισαν τον περασμένο Μάρτιο ένα μονόλεπτο βίντεο με το οποίο προσκαλούν τους πάντες να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (www.greece2021.gr), παρακινώντας κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Επίσης στο σποτάκι καλούν όλους τους φίλους τους να επισκεφθούν την Ελλάδα, καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει καλύτερος τόπος. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο τόπος της ομορφιάς, της δημοκρατίας, των σπουδαίων φιλοσόφων, των θαυμάσιων ανθρώπων. Ο οσκαρικός πρωταγωνιστής των ταινιών «Φιλαδέλφεια» και «Φόρεστ Γκαμπ» είχε μιλήσει για την Ελλάδα της καρδιάς του και στη φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, όπου τιμήθηκε για το συνολικό έργο του με το βραβείο καριέρας «Cecil B. DeMille».

«Είναι μέρος που σε γιατρεύει»

«Η Ελλάδα είναι ένα καταφύγιο. Έχω πάει σε όλο τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει. Το να ξενυχτάς σε μια ελληνική ταβέρνα μέχρι τις 3 το πρωί και να συζητάς είναι η καλύτερη ζωή που μπορείς να έχεις» είχε πει διά μικροφώνου.

Το βέβαιο είναι ότι ένα βίντεο από τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον για τους εορτασμούς των 200 ετών από το 1821 αποτελεί ίσως το καλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας, ειδικά όταν κυκλοφορεί και η πληροφορία ότι θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε ταινία για τον απελευθερωτικό αγώνα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου, του Μακρυγιάννη, του Μπότσαρη, της Μπουμπουλίνας. Περισσότερα στοιχεία για την εν λόγω κινηματογραφική παραγωγή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, καθώς ο Χανκς μαζί με τη σύζυγό του, οι οποίοι έδωσαν παλικαρίσια τη μάχη τους με τον κορονοϊό στη μακρινή Αυστραλία πριν από λίγους μήνες, βρίσκονται πλέον σε φάση αναπροσαρμογής.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ να μπαίνει σταδιακά σε τροχιά προετοιμασίας, παρόλο που η Αμερική δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες της λόγω της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας των ταραχών που συνοδεύουν τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Από τη ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
espressonews

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria